• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Batman`da `Seccade, Sefertası-Adeviyye Müdafaası` eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman şubesi üyeleri, Mısır`da gerçekleşen askeri darbeyi protesto etmek amacıyla "Seccade, Sefertası-Adeviyye Müdafaası" sloganıyla iftardan yatsı namazına kadar süren protesto eylemi yaptı.
 
Atatürk Parkı`nda dağıtılan iftar yemeğiyle açılan oruçların ardından toplanan grup hep birlikte namaz kıldı. Protestoya, Batman`daki siyasi parti temsilcileri ve bazı STK temsilcileri de katıldı.
 
Kılınan namazın ardından protesto, İbrahim Halil Yakut`un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Molla Abdurrahim Ekmen, Mısır`daki halka, Mursi`ye ve Mısır`da hayatını kaybedenlere dualar etti.
 
Basın açıklamasından önce Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat ve Bey-Der Başkanı Zeki İslamoğlu kısa birer konuşma yaparak Mısır`da yapılan darbeyi lanetledi.
 
Konuşmaların ardından Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, basın açıklamasını okudu.
 
Açıklamada, Mısır`da yüzyılı aşkın sömürge yönetiminin ve diktatörlerin ardından ilk defa serbest seçimlerin yapıldığını belirten Özkan, bu seçimlerde ise halkın yüzde 51`nin oyunu alan Muhammed Mursi`nin Cumhurbaşkanlığına seçildiğini söyledi.
 
Özkan, bir yıllık süreçte ABD, AB ve İsrail üçlüsünün Mısır`ın seçilmiş yönetimine her istediğini yaptıramadığını ve bunun üzerine muhalefeti ve orduyu organize ederek seçimle gelmiş meşru Hükümeti önce sokak gösterileri ile yıpratmaya ve yıkmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Hemen ardından ordunun devreye girerek meşru Hükümeti darbeyle yıktığını ifade eden Özkan, darbeye karşı Mısır halkının çoğunluğunun gösterilerle Hükümete olan desteğini kararlılıkla gösterdiğini kaydetti.
 
Sisi, bir terör örgütünün elebaşı gibi
Mısır`da yaşanan darbe sürecinin halk iradesine müdahale olmaktan çıktığını ve tam bir katliama dönüştüğünün altını çizen Özkan, "Batı basınında ve ülkemizde birilerinin iddia ettiği gibi Mısır`da bir çatışma ortamı yoktur. Bilakis, darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan silahsız halka karşı silahlı kuvvetler tarafından vahşice bir operasyon yürütülmektedir. General Sisi, bir terör örgütünün elebaşı gibi davranmaktadır. Tüm dünyanın gözleri önünde savunmasız masum insanlara gerçek mermilerle ateş emri verilmiştir. Adeviyye Meydanı bir can pazarına dönüşmüştür. İki yüzden fazla kardeşimiz şehit edilmiş, 5 bine yakın insan da yaralanmıştır. Olup bitenler karşısında ideolojik bir tavır takınıp katliamı görmezden gelmek ayrı bir insanlık suçudur" dedi.
 
İslam coğrafyasındaki akan kanın sebebi batıdır
Mısır ordusunun İsrail`in varlığını teminat altına almak için ABD tarafından finanse edilen bir ordu olduğunu belirten Özkan, "General Sisi, Mısır halkının hesabına değil Siyonist İsrail`in hesabına çalışmaktadır. Batı`nın olup bitene ses çıkarmaması Anglosakson Yahudi zihniyetinin normal bir tavrıdır. İslam coğrafyasındaki akan kanın, dökülen gözyaşının ve yaşanan terör olaylarının sebebi batıdır. Müslümanlar için çıkış yolu batının çifte standardının ve ikiyüzlülüğünden medet ummak değildir. Tek çözüm hakkı üstün tutan bir anlayışa İslam Birliği`ni yeniden kurmaktır" ifadelerini kullandı.
 
Mısır`da darbeye karşı lafla durmak olmaz
Mısır`da darbe ile işbaşına gelen yönetimi tanımadıklarını ve bu yönetime destek verenleri yapılan katliama ortak saydıklarını dile getiren Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Twitter hesaplarında olup biteni kınayan Hükümet yetkililerimizi daha ciddi adımlar atmaya davet ediyoruz. İslam ülkelerinin yöneticilerine kimin ipi ile kuyuya indiklerini gözden geçirmelerini istiyoruz. Ayrıca Başbakana sesleniyoruz, Mısır`da darbeye karşı lafla durmak olmaz, diyoruz. Darbe karşıtlığı İslam Birliği diyenlerle aynı safta olmayı gerektirir, diyoruz. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri, ABD, AB ve İsrail ile ilişkilerinizi gözden geçirin. Bizler, sonuna kadar Mısır halkının yanındayız."
 
Gösteride sık sık "Mursi`ye selam direnişe devam", "Kahrolsun Sisi", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" ve "İhvana selam direnişe devam" sloganları atıldı.
 
Yapılan basın açıklamasından sonra grup, olaysız bir şekilde dağıldı. (M.Fatih Akgül/Mehmet Mikyas - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir