• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Darbecilere Bir Tepki de AGD`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mısır`da batı destekli ordu tarafından yapılan darbeye tepki göstermek amacıyla Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi, Şeyh Sait Meydanı`nda "Seccade, Sefertası- Adeviyye Müdafaası" sloganıyla oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminde ABD ve Avruapa`a ile Arap ülkelerinin darbeye verdiği destek ön plandaydı.
 
Etkinliğe katılanlar, kurulan sofrada iftarlarını açtıktan sonra Mısır`da yaşanan süreçle ilgili bir konuşma yapıldı.
 
Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan yaptığı konuşmada, darbe yapanları lanetlediklerini belirterek, "ABD ve Batı ülkeleri Mursi`ye 1 yıl tahammül edemediler, darbe ile Mursi`ye darbe yaptılar. Bu da gösteriyor ki batının insan hakları gibi söyledikleri yaldızlı sözler eğer kendi menfaatlerine uygun olursa savunuluyor. Kendi menfaatlerine olmayan liderler seçilmiyorsa, o zaman demokrasi ve insan hakları söz konusu değil. Bu tür olaylara karşıyız. Darbe yapanlara karşıyız. Bütün baskı ve darbelere karşıyız, onları lanetliyoruz" dedi.
 
Konuşmadan sonra Kur`an-ı Kerim okundu. Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahim Ergin bir basın açıklaması yaptı.
 
Ergin, İslam`ın Afrika kıtasına açılan kapının Mısır olduğunu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Ergin, "Mısır`da yüz yılı aşkın sömürge yönetiminin ve diktatörlerin ardından ilk defa geçtiğimiz yıl serbest seçimler yapılmış ve bu seçimlerde halkın yüzde 51`nin oyunu alan Muhammed Mursi cumhurbaşkanı seçilmiştir" hatırlatmasında bulundu.
 
Bir yıllık süreçte ABD, AB ve İsrail üçlüsünün Mısır`ın seçilmiş yönetimine her istediklerini yaptıramadığını belirten Ergin," ABD, AB ve İsrail üçlüsü bunun üzerine muhalefeti ve orduyu organize ederek seçimle gelmiş meşru hükümeti önce sokak gösterileri ile yıpratmaya ve yıkmaya çalışmışlardır" ifadelerini kullandı.
 
Mısır ordusunun İsrail`in varlığını teminat altına almak için ABD tarafından finanse edilen bir ordu olduğuna vurgu yapan Ergin," Sisi gibi işbirlikçi generallerin ve Baradey gibi siyasetçilerin Mısır`daki varlık sebebidir. General Sisi Mısır halkının hesabına değil Siyonist İsraillin hesabına çalışmaktadır. Batının olup bitene ses çıkarmaması Anglosakson -Yahudi zihniyetinin normal bir tavrıdır. Mısır`da olup biteni batıya şikâyet etmenin de tutarlı bir tarafı yoktur" şeklinde konuştu.
 
Ergin`in açıklamasından sonra Şuurlu Öğretenler Derneği (Öğe-Der) Başkanı Abdurrahman Sevgili kısa bir konuşma yaptı.
 
Sevgili`nin konuşmasının ardından İhvan Lideri,Şehit Hasan El Benna`nın şiir dinletisi yapıldı. Daha sonra teravih namazı kılındı.
 
Eylem sahura kadar devam etti. (Sedat Kuşulay-Yakup Moğulgani-Fikret Kavgalı-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir