• DOLAR 32.373
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Faruk Çelik Şanlıurfa'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'daki Eyyüp Peygamber camisinde düzenlenen iftar programına katıldı. İftar vaktine çok az bir süre kala gelen Bakan Çelik, kısa bir selamlama konuşması yaptı.


Programa Ak Parti milletvekillerinden Abdulkerim Gök, Mehmet Akyürek, Halil Özcan, İl Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, ve İl Müftüsü İhsan Açık katıldı. Akşam ezanının okunmasıyla il müftüsü İhsan Açık dua okudu.


İslam dünyasındaki olaylara değinen Bakan Çelik, Ramazan ayının bereket ayı, dostluk ayı, kardeşlik ayı olması gerektiğini belirterek, "Ama ne yazık ki komşumuz Suriye'de olanlar hepimizin yüreğini dağlıyor, Mısır'da Allah'ın huzuruna durmuş tekbirini almış insanların silahlarla taranması ve şehit edilmesi hepimizi derinden kahrediyor, üzüyor. Cahiliye döneminde bile silahlar susmuşken, düşmanlıklara ara verilirken, sözüm ona çağdaş dünyada İslam âleminde Müslümanların kanının akıtılması hepimizi derinden üzmektedir. İnşallah bu Ramazan sofralarında yükselen dualarla o mazlumların ahı yerde kalmayacaktır" diye konuştu.


Bakan Çelik yemeğin ardından Şanlıurfa Spor'un yeni sezon açılışını yapmak için iftar alanından ayrıldı. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir