• DOLAR 32.52
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2426.31
  • ...
3 isim Van için okul sözünü tutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Van Eğitim Derneği`nin Vali Mithat Bey Mahallesi`nde yaptıracağı 12 derslikli prefabrik Vali Mithatbey İlk ve Orta Okulu`nun protokolü, Vali Münir Karaloğlu ile dernek başkanı Yakup Simeklioğlu arasında imzalandı.

Vali Karaloğlu, valilikte düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, deprem döneminde kentte okul yapımı sözü veren iş adamlarına seslendi.

Karaloğlu, deprem sonrası okul yapmak için valilikle protokol imzalayan ancak tüm girişimlere rağmen okul yaptırmayan firmaları uyardı.

PROTOKOLÜN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİN
Özellikle Külüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Metro Grup Başkanı Galip Öztürk ve modacı Muammer Ketenci`ye çağrıda bulunan Karaloğlu, imzaladıkları protokolün gereğini yerine getirmelerini istedi.

Van ve il dışında olup da deprem sonrası okul yaptırmayan Vanlı işadamlarına da sitemde bulunan Vali Karaloğlu, "İlimizde ve il dışında maddi durumu iyi olan çok sayıda iş adamı var. Hiçbiri depremde kendiliğinden Van`a gelmedi. Hayatında hiç Van`ı görmemiş insanlar çıkıp geldi. Babasının mezarı burada, dışarıda `Vanlıyım` diye övünen birçok iş adamını maalesef çok bekledik ama gelen olmadı. Sadece 3 Vanlı hemşerimizle okul için protokol yaptık" dedi.

Van Eğitim Derneği`nin vakfa dönüştürülmesi tavsiyesinde bulunan Karaloğlu, dışarıdaki Vanlıları da ilin eğitimiyle alakalı hale getirmek için `eğitim çalıştayı` yapmaları önerisinde bulundu.

Deprem sonrası okul yapımı için 79 hayırseverle protokol imzaladıklarını kaydeden Karaloğlu, 900 dersliğin tamamlanarak hizmete girdiğini ifade etti.

Karaloğlu, okul taahhüdünde bulunan 3 firma yetkilisiyle defalarca telefon görüşmesine ve noter aracılığıyla ihtarname çekmelerine karşın bir sonuç alamamaktan yakınarak, şunları söyledi:

BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
"Bu bir hayır işi ama protokol imzalandıktan sonra gönüllü olmaktan çıkar. Bu iki taraf için de bir mecburiyet haline gelir. Kulüpler Birliği, depremden sonra okul yapmak için beni ilk arayan kuruluşlardan biriydi. O günkü başkanı İlhan Cavcav`dı. Bana `sadece okul değil, yanında mutlaka spor salonu da olmalı. Çünkü biz spor kulüplerini temsil ediyoruz` demişti. Salonu, çevresi ile her kulübe bir derslik düşecek şekilde 18 derslikli bir okul yaptırmak üzere protokol imzalamıştık. Ama o günden bugüne kadar görüşmelerimiz sonuç vermedi. Biz halen işin peşindeyiz. Hukuki olarak da takipçisi olacağız."

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK
Karaloğlu, Kulüpler Birliği dışında Metro Grubu`nun da aynı şekilde davrandığına değinerek, protokol imzalayan bir diğer kişinin de modacı Muammer Ketenci olduğunu söyledi.

KETENCİ KAYIP, ULAŞAMIYORUZ
Özellikle Ketenci`nin depremden sonra Van adına defileler düzenleyerek para topladığına dikkati çeken Karaloğlu, "Ama şu ana kadar bırakın protokolün gereğini yerine getirmeyi, bize vermiş olduğu telefonlarda dahi kendisi yok. İhtar gönderiyoruz, adresinde bulunamıyor. Şu anda kayıp. Biz kamuoyuna bildiriyoruz. Basın aracılığıyla kendisine çağrıda bulunuyoruz. Bizimle gönüllü olarak imzaladığı protokolün gereğini yapmasını temenni ediyoruz. Yoksa bunun da hukuki takipçisi olacağız" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir