• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
İhvan: Darbenin ortağı ABD`dir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Cihad el-Haddad, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry`nin, "Mısır ordusunun ülkede demokrasiyi yeniden inşa ettiği" yönündeki sözlerine ilişkin, "ABD yönetiminin darbenin ortağı olduğuna inanıyoruz" dedi.

Haddad, yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Kerry`nin Pakistan`da bir televizyon kanalına verdiği mülakatta, "Mısır ordusu ülkede demokrasiyi yeniden inşa etmekte" şeklindeki ifadesine tepki gösterdi.

"Amerikan yönetiminden bir şey beklemiyoruz. ABD yönetiminin Mübarek diktatörlüğünü desteklediği gibi darbenin de ortağı olduğuna inanıyoruz" değerlendirmesinde bulunan Haddad, şöyle devam etti:

"Demokrasiyi inşa etmek ordunun işi mi? Acaba siz, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel`in, Devlet Başkanı Barack Obama`yı yönetimden indirmek için gösteriler planlamasını kabul eder misiniz? ABD ordusunun Senato ve Kongre`yi feshetmesini ve anayasayı askıya almasını siz kabul eder misiniz?"

Kerry`nin retoriğinin son derece endişe verici olduğunu bildiren Haddad, ABD halkını, kendi değerlerini hiçe sayarak diktatörlük ve darbe destekçisi yönetime karşı durmaya çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir