• DOLAR 32.451
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2473.898
  • ...
 Alimler Cemiyeti: Darbeciler Teröristtir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber
Alimler Cemiyeti, Kahire`deki Rabai’tul Adeviyye Meydanı`nda darbeye karşı direnen Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamı sert sözlerle kınadı.

Merkezi Diyarbakır`da bulunan  Alimler Cemiyeti tarafından yayımlanan basın bildirisinde, Rabia’tul Adeviyye Meydanı`nda cunta askerleri tarafından yüzlerce sivilin katledildiği, binlercesinin de yaralandığı hatırlatıldı.
 
Müslüman sivillerin katledilmesine sert tepki gösterilen bildiride “Zalimleri bekleyen Allah`ın şedit azabının yakın olmasını Kahhar ve Cebbar olan Allah`tan diliyoruz”denildi.

DARBECİLER, GAYR-İ MEŞRU VE TERORİSTTİRLER
“Şanlı direnişlerinin yakın bir zaferle neticelenmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi, “İslam hukukuna göre, Mısır`da Müslümanların re’yi ile seçilmiş bir cumhurbaşkanını alaşağı edip meşru yönetime el koyan darbeciler, kesinlikle asidir, bağidir, gayr-i meşrudur ve teröristtirler.
 
Yaptıkları ve yapacakları tüm eylemler terörist eylemlerdir. Aldıkları ve alacakları tüm karalar, tasarruflar geçersizdir ve hükümsüzdür.
 
Bu bağlamda, Mısır`ın seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi`yi halen meşru emir makamında görüyor, darbeci Sisi`yi, onun sözde cumhurbaşkanı olarak atadığı Adli Mansur`u ve işbirlikçilerini terörist ve katil ilan ediyoruz.
 
Halen bu zulme, bu katliama sesiz kalanlar, bu vahşete onay verdikleri ve suç ortağı olduklarını kanıtlamışlardır.
 
Bu kan, bir kez daha küfrün tek bir millet olduğu gerçeğini gösterdiği gibi Müslümanların da artık tek bir ümmet olup tek merkezden ve tek bir eylem planında hareket etmelerinin zaruretini gözler önüne sermiştir.

ALLAH`IN DA BİR HESABI VARDIR
Müslüman halklara çağrıda bulunan açıklamada son olarak şöyle denildi: “Ey Müslüman halklar! Sakın ha emperyalist güçlerin yaldızlı sözlerine kanmayın! Onların ‘demokrasi, özgürlük ve insan hakları’ dedikleri şeyler, onların isteklerine uygun olurlarsa geçerlidir.
 
Onların bir hesabı var, Allah`ın da bir hesabı vardır. Onlar tuzak kuruyorlar, ama Allah onların tuzaklarını boşa çıkaracak bir tuzak kurmaktadır. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.”
 
Mısır`da Müslümanların geleceği şekilleniyor
HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından “İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Bedii`nin ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin şahsında Mısır Milli Direniş Koalisyonu’na ve tüm Mısırlı kardeşlerimize…” hitabıyla bir mesaj yayımlandı.
 
Mesajda, “Talep edildiğinde gelip bedenlerimizle de meydanlarda Mısırlı kardeşlerimizin yanında yer alacağımızı bilmelerini istiyoruz” denildi.
 
Cunta askerleri tarafında katledilen Müslümanlar için taziyelerin iletildiği mesajda “Tarih boyunca Allah ile, Allah`ın dini ile yaptığı savaşı kazanan olmamıştır. İslam ve Allah düşmanları her zaman kaybetmişlerdir. Bundan sonra da kaybedeceklerdir. Mısır`da tarih tekerrür ediyor.
 
Mısır`ın Firavunları, saltanatlarının yıkılacağı rüyasını gördükleri için İslam`ın çocuklarını katlediyorlar. Ama nafile! Musa`nın ve tüm peygamberlerin varisleri olan Müslümanlar, Firavunların saltanatlvarını yıkacak. Haftalardır meydanları doldurup darbeye karşı kahramanca direnen Mısır halkını takdir ediyor, mücadelelerini selamlıyor ve onları bu izzetli duruşlarından dolayı tebrik ediyoruz.
 
 
Kahraman Mısır halkının şunu bilmesini istiyoruz ki her ne kadar bedenlerimizle onlarla değilsek de ruhlarımız ve dualarımızla Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız.
 
Talep edildiğinde gelip bedenlerimizle de meydanlarda Mısırlı kardeşlerimizin yanında yer alacağımızı bilmelerini istiyoruz. Tüm Müslümanları ve vicdan sahibi insanları Mısır halkına destek vermeye davet ediyoruz.” denildi

Bu haberler de ilginizi çekebilir