• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
Bayram namazı için pasaport kontrolü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Rusya Müftülüğü başkent Moskova`da kılınacak Ramazan Bayramı namazıyla ilgili açıklama yaptı. Müftülüğün açıklamasında Moskova`da Ramazan bayramı namazını eda etmek isteyen yabancı uyruklu müslümanların camilere gelirken pasaportlarını yanlarında bulundurmaları istendi.

Hükumetin kesin emrine göre müslümanların camilere girebilmeleri sadece pasaport kontrolünden sonra mümkün olabilecek. Üzerinde pasaportunu bulundurmayan kişilerin bayram namazını eda etmek için camilere girişine kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Namaz için camiye gelenlerin hızlı polis ve pasaport kontrölünden geçmelerini sağlamak için 80 kişilik gönüllü tercüman grubu da şimdiden oluşturulmuş durumda. Gönüllü tercümanların rusçayla beraber özbek, kırgız ve tacik dillerine de hakim olduğu bildirildi.
Moskova`da her sene 200 bin civarında müslüman bayram namazını kılmak için camiye gidiyor. Bu sayı Moskova`daki mevcut camilerin toplam kapasitesini aştığı için genelde çoğu müslüman namazlarını cami dışında serilen hasırlar ve ya çimler üserinde kılmak zorunda kalıyor.

Geçtiğimiz senelerden farklı olarak bu sene Moskova hükumeti başkentte bayram namazı için pasaport kontrolü yapılmak suretiyle ekstra mekanlar da tahsis etti.

Öncekı senelerde yapılmayan bu uygulamanın amacının geneli Orta Asiyalı, kaçak işçilik yapan müslümanları sindirme amacı taşıdığı söyleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir