• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İslam ümmetinin vahdeti için dua edelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü Kadir Gecesi ve Bayram ile ilgili yayınladığı mesajda, "Kadir Gecesi`nin en güzel şekilde idrak edilmesini, İslam Ümmeti için ve özellikle zulüm altında olan ve zor şartlar altında Ramazan ayını geçiren kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimizden diliyoruz" dedi.
 
Bin aydan daha kıymetli olan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınlayan Peygamber Sevdalıları Marmara Platformu Müslümanlara bir takım önerilerde bulundu.
 
Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazanın sonuna doğru yaklaşıldığı ifade edilen mesajda, "Yüce Resul`ün müjde buyurduğu gibi "Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennemden azat olan Ramazan ayını bir göz açıp kapaması gibi geride bırakmaktayız. Yüce Rabbimizden dileğimiz, İnşaAllah ümmet olarak bu Kur`an ayının rahmet ve mağfiret müjdesiyle nasiplenmiş ve hala önümüzde bir fırsat olarak duran Cehennemden azat olma müjdesine İnşaAllah erişenlerden olmanın cehd ve gayreti içerisinde olarak imkânlarımızı zorlayarak itikâf sünnetini ihya etmeliyiz.
 
Her ne kadar toplum nezdinde Ramazan ayının 27. Gecesi "Kadir Gecesi" olarak idrak ediliyorsa da Ümmet olarak şunun bilincinde olmalıyız ki, Kadir Gecesini Ramazan ayının tümünde ve özelliklede Ramazanın son 10 gününde hararetle aramalı, isabet etmek için Rabbimize yalvarmalıyız. Sonuna yaklaştığımız bu günlerde ibadetlerimizi daha da artırmalı, Ramazan ayını nasıl değerlendirdiğimizin muhasebesini yapmalı ve Rabbimizden bizi bir dahaki Ramazan ayına ulaştırması için duada bulunmalıyız.
 
Bu vesileyle idrakinde olacağımız ve Kur`an`ın müjdesiyle 1000 aydan daha kıymetli olan ve bir ömür boyu yapılacak ibadetlere tekabül edecek `Kadir Gecesi`nin en güzel şekilde idrak edilmesini, İslam Ümmeti için ve özellikle zulüm altında olan ve zor şartlar altında Ramazan ayını geçiren kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimizden diliyoruz" denilerek Müslümanların Kadir Gecesini çok iyi bir şekilde geçirmesi gerektiği vurgulandı.
 
İslam ümmetinin yeniden dirilişi ve vahdeti için dua edelim
Müslümanların Ümmet üzerine oynanan oyunların farkına vardığının altı çizilen mesajda, "Bu yüzden dünyanın dört bir yanında hızlı bir uyanış ve öze dönüş sancıları görmekteyiz. Bu durum İslam düşmanlarının uykularını kaçırmakta ve Müslümanların yaşadığı yerlerde İslam`ın izini silmek için çok büyük oyunlar tezgahlamakta, kaos ortamı yaratmakta ve Müslümanları birbirine kırdırtmaktadır. Bu durum çok açık ve bariz bir şekilde gözlerimizin önünde cereyan etmektedir. Bakın Suriye`ye Müslümanlar birbirleri ile savaşıyor ve kâfirler bundan nemalanıyorlar. Filistin,Irak, Doğu Türkistan, Burma, Myammar,Çeçenistan… Ve her yerde Müslümanlar işkence görmekte, yurtlarından sürülmekte, katledilmekte ve yakılarak şehit edilmektedirler.
 
Ve bugünlerde Mısır`da Müslüman Kardeşlerin iktidarını hazmedemeyen batı ve batının işbirlikçi aveneleri Mısır`da doğan güneşi yaptıkları cuntacı bir darbe ile ülkeyi karanlığa doğru sürüklemektedirler. Hamd olsun Müslümanlar oynanan oyunların ve yapılan zulümlerin farkındadırlar. İşte Ümmetin vahdeti bu zulümleri bitirecektir. Bu nedenle topyekûn duada bulunarak Müslümanların birbirleri ile kenetlenmesini Allah`tan dileyelim. Çünkü karanlık yerini aydınlığa bırakacaktır. Sabah elbette yakındır" denildi.
 
Mescid-i Aksa ve Kudüs`ün özgürlüğü yakındır
Ramazan ayının son Cuma`sının Kudüs günü olduğu hatırlatılan mesajda, "Ayrıca Dünyaca kabul görmüş olan Ramazan ayının son Cumasının "Kudüs Günü" olması nedeniyle Siyonist israil`in yüzyıllardır zulümlerine ve entrikalarına şahit olan ve halende sürmekte olan bu entrikalarla Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa`nın ve Kudüs`ün Müslümanlardan alınması planları işlemektedir. Yapılan bunca zulümlerden ve hilelerden Rabbimiz haberdardır. İnancımız ve temennimiz şu ki Siyonist israil`in kurduğu tuzaklar ve planlar bozulacak, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüklerine kavuşacaktır" ifadeleri kullanıldı.
 
Rabbimiz! Ümmeti gerçek bayramlara ulaştır
Ayrıca mesajda yaklaşan Ramazan Bayramı idrak edileceği zaman zalimlerin zulümleri altındaki Müslümanlar için imkânların seferber edilmesi gerektiği vurgulanarak, "Zor, zahmetli ve bir o kadar da Rabbimize kulluğun sevincini doyasıya yaşadığımız Ramazan ayının rahmetinden, mağfiretinden ve Cehennemden azat olmanın verdiği sevinç ile Ramazan Bayramını idrak ederken, dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm altında olan hürriyete ve bir lokma ekmeğe muhtaç, özgürlükleri ellerinden alınmış, işkenceler altında inleyen ve her gün en vahşi şekilde katliamlara uğrayarak katledilen kardeşlerimizin acılarını iliklerimizde hissetmeli, onlar için maddi ve manevi imkânlarımızı seferber etmeliyiz.
Rabbimizden bayramın tüm İslam Âlemine ve özelde de Ümmetin yetimlerine, kimsesizlerine, esarette ve hicrette olan Müslüman kardeşlerimize mübarek olmasını diliyoruz" temennisinde bulunuldu. (Enes Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir