• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Bingöl`de kitlesel basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de faaliyet gösteren İslami STK`lar, Ramazan ayının son Cuması olarak kabul edilen "Dünya Kudüs Günü" nedeniyle, yarın Bingöl merkez Dörtyol Saat Kulesi önünde bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.
 
STK`lar tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Her yıl Ramazan ayının son Cuma günü tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan "Dünya Kudüs Günü" çerçevesinde ilimizde de bir basın bildirisi okunacaktır. Memur-Sen ve bağlı sendikaların tamamının destek vereceği etkinliğe Mustazaflar Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği, Kalem-Der, İHH, Yardım Eli Gıda Bankası, Evrensel Hafızlar Birliği Derneği, Ensar Vakfı, Nur Der,Bin Marifet Der,Tavz Der, Din Bir Der ve diğer bir çok sivil kuruluşu katılarak destek vereceklerdir.
 
Siyonist İsrail tarafından işgal edilen Kudüs`ün ve Mescidi Aksa`nın ve zulüm altında yaşamakta olan Filistinlilerin özgürlüğü için yapılacak etkinlikte İslam ülkeleri yöneticilerine ve Birleşmiş Milletlere görevlerini yapmaları için çağrıda bulunulacaktır.
 
02 Ağustos 2013 günü Cuma namazı çıkışında Dörtyol Saat Kulesi önünde okunacak basın bildirisinden sonra Kudüs ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere Mısır Adeviye Meydanında mücadele eden Müslüman Mısır halkı, Arakan Müslümanları ve zulüm altındaki tüm Müslümanlar için destek duaları okunacaktır.
 
Basın açıklaması ve duaya Bingöllü Müslümanların yoğun katılımı beklenmektedir." (Nihat kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir