• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Said-i Nursi İHL`nin ismi onaylandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, "Bediüzzaman Said-i Nursi, Bitlisimizin Nurs köyünde doğmuş olup ilmî, vicdanî ve fıtrî yönden, döneminin müstesna şahsiyetlerindendir. Öngörüsü yüksek, yüreği Allah ve insan sevgisiyle dolu bir önderdir.
 
Ülkesi ve milletinin kurtuluşu için mücadele etmiş, yaralanmış, esir düşmüş bir savaşçıdır.
 
Aynı zamanda kalbindeki millet aşkı ile ömrünün son nefesine kadar halkına hizmet etmiş büyük bir vatanseverdir.
 
Bediüzzaman yazdığı eserlerle dünyayı aydınlatmaktadır. Bediüzzaman`ın isminin unutulmaması ve kendisine karşı duyduğumuz vefadan dolayı yeni açılan imam hatip lisesine ismini vermeyi uygun gördük." dedi.

"Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okulun ismi Said-i Nursi İmam Hatip Lisesi olarak konulmuş ve onaylanması için bakanlığa müracaat edilmişti." diyen Vahit Kiler, "Sayın Bakanımız ve Genel Müdürümüzle yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında okulun ismini Said-i Nursi İmam Hatip Lisesi olarak onaylandı.
 
Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz.Bu karar demokratikleşme adımlarımızdan sadece biri olup hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise "Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, yüzyılımızın yetiştirdiği, eserleriyle birlikte üzerinde en çok konuşulan deha ve ender bir şahsiyettir.
 
Yaşadığı sade, tavizsiz, istikrarlı ve tertemiz hayatının yanı sıra, telif ettiği eserleriyle haklı bir alakaya mazhar olmuştur. Eserlerinde dile getirdiği fikirler, çağımıza ve çağlara ışık tutma özelliğine sahiptir.
 
Tesbit ve teşhislerinin doğruluk ve haklılığını zaman göstermiş, tasdik etmiştir. Ömrünü ülkesinin ve milletinin birlik ve bütünlüğü için vakfetmiş millet sevdalısı bir şahsiyettir." diye konuştu.

Demiröz, "Hükümetimizin yaptığı demokratikleşme çalışmaları çerçevesinde büyük değerlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz.
Bitlisimiz ve ülkemizde müstesna bir yere sahip olan Bediüzzaman Said-i Nursi`nin adının imam hatip lisesine verilmesiyle yeni nesiller tarafından daha iyi tanınacak ve anlaşılacaktır.
 
Bu amaçla Üstad`ın ismini imam hatip lisesine teklif ettik. Sağ olsun Bakanlığımız uygun gördü. Bitlisimize ve ülkemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir