• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muğla`da Mısır cuntasına protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da ordunun yönetime el koyması, Muğla`da protesto edildi. Sınırsızlık Meydanı`nda toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, ellerinde taşıdıkları döviz ve bayraklarla slogan atarak, Mısır`da ordunun yönetime el koymasına tepki gösterdi.

Muğla Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen gösteriye AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ile Ali Boğa da katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Burak Barluk, seçimle iş başına gelmiş Mısır yönetimine karşı darbe yapıldığını, yöneticilerin tutuklandığını belirtti. Yapılanların Mısır halkına ve iradesine saygısızlık olduğunu vurgulayan Barluk, "Bu, Mısır özelinde dünya Müslümanlarına yapılmış bir saygısızlıktır.Seçimle iş başına gelemeyeceklerini anlayanların bir zorbalığıdır. Müslüman dünyasındaki uyanışı, kendi hayat tarzlarına müdahale olarak gören darbe yanlılarının insanlık için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu göstermektedir" dedi.

Barluk, Türkiyeyi karıştırmaya çalışan ellerle Mısır`daki darbeyi yapan iradenin aynı olduğunu savunarak, Mısır halkına yapılan saldırının Türkiye`ye yapıldığını, yapılanların Türkiye`nin öncülüğünde başlatılan İslam dünyası özgürleşme çalışmasının önünü kesmeye yönelik bir teşebbüs olduğunu dile getirdi.

Grup, daha sonra dağıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir