• DOLAR 32.565
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2434.044
  • ...
Müminler "İtikâf"ı unutmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in asla terk etmediği ve önceki ümmetlerde de var olan itikâfı, Van'daki duyarlı Müslümanlar da ihya ediyor. İtikâfı ihya etmenin sevincini yaşayan Müslümanlar, işkence ve zulüm altındaki Müslümanlara dua etmeyi eksik etmiyor.

 

Van İl Müftülüğü tarafından itikâf için belirlenen Şakir Hoca Camisine, unutulmaya yüz tutmuş bu sünneti ihya etmek için gelen Müslümanlar, camiden sadece abdest almak için çıkıyor. Sahur ve iftarlarını burada yapan Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim, zikir, salâvat, dua, teheccüd gibi ibadetleri yaparak itikâfın feyzinden kat kat istifade ediyor.

 

Müslümanlar, başta Mısır ve Suriye olmak üzere, zulüm ve işkence altındaki tüm İslam beldeleri için dualarını eksik etmiyor.

 

"Zamanımız çok bereketli geçiyor"

İtikâf boyunca kendilerine belli bir program çıkardıklarını söyleyen Gazanfer Güler, şu an 12 kişi kadar olduklarını; ancak bu sayının her geçen gün arttığını söyledi. Zamanlarının çok bereketli geçtiğini ifade eden Güler, "Gece sahurdan sonra uyumuyoruz. Ta ki İşrak vaktine kadar. İşrak namazımızı kıldıktan sonra 2-3 saat kadar uyuyoruz. Mukabele programlarımızı yapıyoruz. Cemaatle namaz kılınıyor. Ayrıca teheccüdü de ihya etmeye çalışıyoruz" dedi.

 

"O'nun (cc) özel ikramını hissediyoruz"

İtikafın güzelliklerinden birinin de Allah-u Teala'ya misafir olmak olduğunu ifade eden Güler, "Yani O'nun özel ikramını hissediyoruz. İtikâfta bu üçüncü yılım oluyor. Bu yaşıma gelmiştim; ama böyle bir ibadet nasip olmamıştı. Hamdolsun. Nasip olduktan sonra bırakmak isteğimiz olmuyor. Özlemini çekiyoruz. Tabi buraların dostluk, kardeşlik ve muhabbetleri de ayrı oluyor. Rabbim razı olacağı şekilde kulluğu bize nasip etsin. Dualarımızda Ümmet-i Muhammed'in sıkıntısı var. Tabi içimiz yanıyor. Kalbimiz kan ağlıyor. Rabbimiz bir çıkış yolu göstersin Müslümanlara" diye temennide bulundu.

 

"Mısır'daki Müslümanlara duamızı eksik etmiyoruz"

İtikâf sünnetini ihya etmenin sevincini yaşadığını söyleyen Mustafa Demir ise, bu hayırlı zaman diliminde işkence ve zulüm altındaki Müslümanlara da dua etmeyi eksik etmediklerini söyleyerek, "Cenab-ı Hak ümmet-i Muhammed'in beraberliğini sağlasın, aralarındaki nifakı kaldırsın. Mısır'da, Suriye'de, Çeçenistan'da, Afganistan'da bütün Müslüman beldelerde kan dökülüyor. Cenabı hak, Habibinin hürmetine bu kanı durdurmayı ve Uhud'a gönderdiği alaca atlı melekleri oralara göndermeye nasip kılsın. Mısır'a da göndersin. Zulüm ortadadır. Milletin iradesi ile başa geleni darbe ile kaldırmışlar" ifadelerini kullandı.

 

İlahi bir nimet

İtikâfı bambaşka bir ilahi nimet olarak tanımlayan Demir, "Dışarıda irtibatımız kesilmiş, gözler haram görmüyor. Ailenle irtibatı kesmişsin. Sadece Allah'la irtibat kurmaya çalışıyorsun. Böyle bir nimetin tarifi mümkün değildir. Dünyevi konuşmayı da yasaklamışız. Bazı kardeşlerimiz telefonları da kapatmış. Allah çalışanlara fırsat lütfetsin" diye konuştu.

 

"Biz de bu hayırdan yararlanmaya çalışıyoruz"

İtikâf sünnetinin hayrından yararlanmaya çalıştıklarını dile getiren Muhyettin Öner de, "Zamanımız hep ibadetle geçiyor. Gece 1,5- 2 saat yatıyoruz. Sabah güneş doğana kadar uyanığız. Güneş doğduktan sonra birkaç saat yatıyoruz. Tabi bu bir sünnet. Peygamber efendimiz, bu sünneti genelde Ramazan ayının son 10 gününde yapmıştır. Biz de bu hayırdan yararlanmaya çalışıyoruz. İtikâf'ta Kur'an okuyoruz, zikir çekiyoruz. Salâvat çekiyoruz, dua ediyoruz. Hiç dışarı çıkmıyoruz. Yemeğimizi burada kendimiz yapıyoruz. Mısır'da, Suriye'de Irak'ta ve her yerdeki Müslümanlara dua ediyoruz" dedi.

 

Neden yılda 10 günümüzü O'na (cc) harcamıyoruz

Müslümanların bu sünneti ihya etmesi gerektiğine vurgu yapan Kemal Asak, "Eğer Hz. Peygamber, Ramazan'ın son 10 gününü camide geçirmişse, biz de zamanımızı harcamasak bu bir zaaftır. İnsanların bunu bilmesi lazım. Af, bu on gün içindedir. Kadir gecesi bundadır. Biz geziyoruz, içiyoruz, yiyoruz, dünyada uğraşıyoruz. Niye senede 10 günümüzü itikafa harcamayalım? Allah-u Teâlâ'nın o bize vermiş olduğu bu mükâfattan niye faydalanmayalım? Zamanımız çok güzel geçiyor. Allah razı osun, burada büyüklerimiz var. Bize vaaz u nasihat ediyorlar. Bu bir mükâfattır bizim için" şeklinde konuştu.

 

100 şehit sevabı…

Peygamber Efendimizin "Ahir zamanda kim unutulmuş bir sünnetimi ihya ederse 100 şehit sevabı alır" hadisini anımsatan Rıdvan Toruntay ise, "İnşallah biz de şehit sevabından yararlanırız" diyerek zulüm ve işkence altındaki Müslümanlara dua etmeyi unutmadıklarını kaydetti.

 

Öte yandan sadece Şakir Hoca Camii değil, Van'daki hemen hemen her camide Müslümanlar, itikâf sünnetini ihya etmeye çalışıyor. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir