• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
YAŞ`ta ilk gün sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Yüksek Askeri Şura`nın (YAŞ) Ağustos ayı toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün başladı. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu`nda yapılan YAŞ toplantısı 3 Ağustos`ta sona erecek.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Servet Yörük, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Donanma Komutan Vekili Koramiral Bülent Bostanoğlu katılıyor.

Ergenekon davasında hakkında tutuklama kararı çıkan ve GATA`da tedavisi süren YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ile tutuklu YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı`nın toplantıya katılamıyor.

Toplantıda terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi görüşülecek. TSK`nın personel, eğitim ve disiplin konuları ile planlı faaliyetlerinin değerlendirileceği toplantıda ayrıca Suriye`deki son gelişmelerin de görüşülmesi bekleniyor.

Toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün onayının ardından kamuoyuna açıklanacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir