• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Mushaf-ı Şerif Sergisi ziyarete açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının himayelerinde gerçekleştirilecek, "Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif" adlı sergide hepsi özel koleksiyonlardan 99 el yazması Mushaf-ı şerif sergilenecek. En eski Mushaf örneklerinin Abbasi dönemine ait olduğu sergide 19. Yüz yılın önemli hattatlarından Mushaflar da var.


Açılışını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yapacağı sergi, yarın (2 Ağustos Cuma günü) saat 14.30'da ilk ziyaretçilerini ağırlayacak.


Sergide üçüncü asırdan 18. Asra, Abbasilerden Emevilere, Çin'den Moğolistan'a bütün İslam coğrafyasında kaleme alınan, İslam hat sanatında ekol kabul edilen Hafız Osman, Mehmet Emin Üsküdari, Mahmud Sivasi, Hafız Yusuf ve Derviş Mehmed gibi ünlü hattatların da eserlerinin bulunduğu 99 el yazması Mushaf-ı şerif sergilenecek.


Nadide eserin yer aldığı sergi, 2 Eylül 2013 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Nisan ayında Ayasofya'da halkın beğenisine sunulan 'Hattın Sultanları' adlı Hüsn-i Hat Sergisi yoğun ilgi görmüştü. (Cihat Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir