• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Erzincan'da 10 tesis açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN - Törende konuşan Binali Yıldırım, Turnaçayırı Barajı'nı yapmak için 40 yıldır her gelen iktidarın söz verdiğini belirterek, AK Parti'den önceki iktidarların seçim üzeri gelip, söz verip, seçimden sonra yok olduğunu ileri sürdü. Söz verip de sözünü unutanlardan olmadıklarını kaydeden Yıldırım, "Biz söz verince sözümüzü gerçeğe dönüştürenlerdeniz. Burası 7 bin hemşerimize iş, aş, ekmek kapısı olacak. Bu barajın hizmete girmesi için yüzlerce insan çalışacak. Üç yıl boyunca Çayırlı bir şantiye gibi, sürekli, gece gündüz faal olacak." diye konuştu.

 

Son 10 yılda 16 bin 500 kilometre bölünmüş yol inşa ettiklerini anlatan Yıldırım, 25 havalimanını 52'ye çıkardıklarını, havayolunu halkın yolu yaptıklarını kaydetti.

 

Yıldırım, 2002 yılında vatandaşın çalışıp çabaladığını, dişinden tırnağından artırdığı paranın 100 lirasının 86 lirasını devletin borç faizine verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

 

"Geriye 14 lira kalıyordu. Bozdur bozdur harca. Yol mu yapacaksın, baraj mı yapacaksın? Tabii hiçbir şey yapamıyorsun. Elde yok, avuçta yok. Kalan para memurun maaşına bile yetmiyordu. AK Parti tek başına iş başına geldi. Şimdi o faizleri aşağıya düşürdük, tam tersine döndürdük. 100 liranın 14 lirasını faize veriyoruz, 86 lirasını vatandaşımıza, milletimize hizmete, yatırıma veriyoruz."

 

Son 10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 5 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını bildiren Yıldırım, "Bu bölgelerimizdeki bölünmüş yol bin 780 kilometreydi. Biz 80 yılda yapılanın 3 katını son 10 yılda yaptık." değerlendirmesinde bulundu.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de 2007 yılından bu yana 5 milyon kişiye iş bulduklarını belirterek, "AB'deki 28 ülkenin tamamı, 2007'den bu yana bir tane ilave istihdam bulamamış. Orada işsizlik artmış, Türkiye'yi geçmiş. Biz ise sizden topladığımız vergileri size hizmet olarak geri veriyoruz." yorumunda bulundu.

 

Turnaçayırı Barajı 34 milyon liraya mal olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da Erzincan'ın yıllardır özlemle beklediği yaklaşık 34 milyon liraya mal olacak Turnaçayırı Barajı'nın yanı sıra 6 taşkın koruma tesisinin temelinin atılacağını ve 7 taşkın koruma tesisinin de açılışının yapılacağını ifade ederek, bu tesislerin hayırlı olmasını diledi.

 

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2017 yılında tamamlanması planlanan ve 149 bin dekar tarım arazisine su temin edecek Turnaçayırı Barajı'yla yıllık 66 milyon TL gelir artışı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

 

Prof. Dr. Eroğlu, son 10 yılda sadece DSİ'nin 1.215 tesis bitirdiğini, bunlardan 232'sinin baraj olduğunu kaydetti.

 

Dev hidroelektrik santrallerini işletmeye aldıklarına vurgu yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Yanan 4 ampulden biri tamamen bizim getirdiğimiz temiz hidroelektrik enerjiyle evinizi, fabrikanızı aydınlatıyor." dedi.

 

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 58 şehrin susuzluk problemini 2050 yılına kadar tamamen çözdüklerini de sözlerine ekledi.

 

Törene Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal da katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir