• DOLAR 32.613
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Gaziantep'teki STK'lar Mısır için meydanlara iniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Başta Anadolu Gençlik Derneği ve Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi olmak üzere Gaziantep'te faaliyet gösteren İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Mısır'da yapılan gayrı meşru askeri darbeye ve cunta yönetimin katliamlarına karşı gerçekleştirilen gösterilere destek vermek amacıyla bugün iftardan sahura kadar meydanlarda olacak.

 

Anadolu Gençlik Derneği Şubesi tarafından "Adeviye Müdafaası" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'daki kardeşlerimizin şanlı direnişi için Vicdanını, Kumanyanı, Seccadeni, Aileni ve Komşunu al da GEL! Haydi, kardeşim, zalime susanlardan olma! İftardan Sahura Teravih ve Dua ile 1 Ağustos Perşembe günü meydanlarda" ifadelerine yer verilerek tüm Gaziantep halkını Kırkayak Parkında yapılacak eyleme davet etti.

 

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi de Mısır'da hayatını kaybeden Müslümanlar için bugün yatsı namazından sonra Ulu Camide gıyabi cenaze namazı kılacağını duyurdu.

 

Öte yandan Özgür Kudüs Platformuna bağlı STK'ların da yarın Cuma namazını müteakip şehir merkezindeki çeşitli camilerde basın açıklaması yapacağı öğrenildi. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir