• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Göz Protezi takılmazsa yüzü tanınmaz hale gelecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen Momo ailesinin 13 yaşındaki kızları Hüde'nin bir gözü özürlü… Hüde'nin özürlü gözüne protez takılmazsa yüz kayması yaşayacağı ve yüzünün tanınmaz hale geleceği ifade edildi.


Söz konusu aileye yardımda bulunmaya çalıştıklarını belirten Gaziantep Rahmet-Der Sağlık Komisyonu Başkanı Abdulhakim Övet, "Hastanelere yaptığımız başvurularda doktorlar, eğer bu göz protezi 12-13 yaşlarında takılmazsa, daha sonra elmacık kemiğinin kayması nedeniyle göz yuvasının tamamen kaymasıyla bir daha protez takılamayacağını ve yüz şeklinin değişeceğini söylediler" dedi.


5 Ağustos'ta Gaziantep Şehitkamil Hastanesinden ameliyat için randevu alındığını belirten Övet, "Özürlü kıza yardımcı olmak isteyen hayırseverler aileyi 0531 780 45 16 numaradan, Rahmet-Der Sağlık Komisyonu da 0535 502 49 84 numaradan arayabilirler" diye konuştu.


Şahinbey ilçesi Vatan Mahallesi'nde küçük bir evde yaşamlarını sürdürmeye çalışan Momo ailesinin 13 yaşındaki kızları Hüde Momo, 3 yaşındayken ucu sivri bir cismin sağ gözüne girmesi nedeniyle kör olmuş. Doktorlar, Protez göz takılmaması durumunda Hüde'nin yüzünün kısa süre sonra tanınmaz hale gelebileceğini söylüyor. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir