• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Halk itikâf için camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA-Konyalı genç ve yaşlı Müslümanlar ramazanın son on gününde itikaf sünnetini eda etmek için camilere akın etti.
 
Tarihi İplikçi Camii`nde itikafa girenlerden Hacı Abdullah Şentürk, "İtikaf peygamber efendimizin ramazanın son on gününde, vefat etmeden önceki son ramazanda ise son yirmi gününde bir mescide çekilerek yaptığı bir ibadettir. Biz de bu sünneti işleyerek Allah`tan rahmet ve mağfiret dilemek için buradayız. Burada Kuran-ı Kerim, meal ve tefsir okuyoruz. Namaz kılıyoruz, günahlarımızın affı ve Mısır başta olmak üzere dünyanın her yerinde eziyet çeken Müslümanlar için dua ediyoruz" dedi.
 
İplikçi Camii`nde itikâfta olanlardan Hüseyin Alkan ise, Adapazarı`ndan geldiğini, ramazan aylarında Türkiye`deki camileri gezdiğini söyleyerek, "İtikâf kulun aklını ve zamanını tüm varlığını ve benliğini evrensel ve ebedi hayatın lehinde tahakkuku için Allah`a adaması ve ümmeti Muhammed`in bütün İslam âleminin ya da davete muhatap olan bütün insanlığın kurtuluşa vesile olmasını dilemek için yapılan bir sünnettir.
Bir kısım insanların bütün insanlık adına Ramazanı şerifin son on gününde camide ömürlerini geçirip ümmeti Muhammed ve İslam âleminin ve bütün insanlık âleminin kurtuluşu için kendilerini ruhani duygu âlemiyle, düşünce ve davranış âlemiyle kendini feda etmesidir" ifadelerini kullandı.
 
Alkan, "Müslümanlar, İslam`ı bir bütün olarak yaşayarak ruh, beden ve beyin boyutuyla İslam`a teslim olan bir anlayışın öncüleri olarak itikâfa giriyorlar. Bir kişinin itikâfa girmesiyle bütün beldedeki insanların üzerinden bu mesuliyet kalkıyor. Bedeni hareketlerde en asgari seviyede az yemek, az uyumak, az konuşmak, duyguda tamamen Allah`a odaklanmak, beyinde de peygamberi bir metodu hayatıma nasıl uygularım ve insanların önünde bir öncü olarak peygamberin görevini nasıl ifa ederim düşüncesiyle hareket ederek bir mescide kapanmaya itikâf diyorum. Dolayısıyla itikafa girenler öncü görevi yaptıklarından bütün İslam aleminin manevi mesuliyetini omuzlarına yüklenmiş oluyor.
 
Tabi bu ağır bir yük. Bu yükün altına girecek insanlarında İslami bir terbiye ve edeple hayatı tanımış olmaları lazım. Buradaki bütün hayatımız buraya girinceye kadar ki hayatımızın bir özetidir. Dolayısıyla Peygamber efendimizin iki kelimeyle tanımladığı eslim ve teslim yani Müslüman ol ve kurtul. Müslüman nasıl olunur? Duygu, düşünce ve davranış dünyasıyla Peygamberi bir modelle hayatımıza yansıtılmasıdır itikâf" şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz/Mehmet Eskin-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir