• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
Şişli Etfal, Şişli Hamidiye Etfal oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin adının Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildiği bildirildi.

Hastanenin adının değiştirilmesinin gerekçelerine yer verilen açıklamada, "Bakanlığımız, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ismini Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirmiştir. Bu hastane 1899 yılında 2. Abdülhamit tarafından, 8 aylık kızı Hatice Sultan'ı difteriden kaybetmesi üzerine, kızının anısını yaşatmak için ilk çocuk hastanesi olarak 'Hamidiye Etfal Hastanesi' adı ile yaptırılmıştır. Hastanenin adı daha sonra 'Osmanlı Etfal Hastanesi', 1922 yılında ise 'Şişli Etfal Hastanesi' şeklinde değiştirilmiştir.

Köklü bir geçmişe sahip bu hastane, tıp alanındaki pek çok gelişmeye öncülük etmiştir. Tarihimizdeki ilk çocuk hastanesi olduğu pek çok kişi tarafından bilinmeyen bu hastanemizi tarihsel kimliğine tekrar kavuşturmak için isim değişikliği yapılması uygun görülmüştür." denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir