• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Bursa'da İŞKUR önünde oturma eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Bursa şubesi, Bursa İş ve İşçi bulma Kurumu (İŞKUR) önünde, emekli maaşlarına gelen yüzde 3 ve yüzde 4'lük zamları yaptığı oturma eylemi ve basın açıklamasıyla protesto etti.

 

Basın açıklamasını okuyan Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, "Kamu çalışanlarına verilen ek ödemeler, sosyal haklar ve banka promosyonları, aynı oranda maaş artışı verilen memur emeklileri ile dul ve yetimlere verilmiyor" dedi.

 

Emekli maaşlarının 6 ayda bir TÜFE oranları kadar artırıldığını ama büyümeden pay verilmediğini ifade eden Onayman, "Ayrıca çalışma döneminde verilen sosyal haklar ve yan ödemeler emekliliğe yansımadığı için emekliler çalışma dönemlerindeki gelirlerinin çok altında maaş almaktadırlar" şeklinde konuştu.

 

Yapılan düzenlemelerin de eleştirildiği basın açıklamasında Onayman, "Bu düzenlemeler ile emekliler kamu çalışanlarına verilen sosyal haklardan yan ödemelerden mahrum kalmakta ve maaşları sadece yüzde 3, yüzde 4 arttırılmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Basın açıklaması, hükümet aleyhinde atılan sloganların ardından ve İŞKUR önünde yapılan kısa süreli oturma eylemiyle son buldu. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir