• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mushaf-ı Şerif Sergisi yarın açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının himayelerinde gerçekleştirilecek "Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif" adlı sergide hepsi özel koleksiyonlardan 99 el yazması Mushaf-ı şerif sergilenecek. En eski Mushaf örneklerinin Abbasi dönemine ait olduğu sergide 19. yüzyılın önemli hattatlarından Mushaflar da var.
 
Açılışını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in yapacağı sergi, 2 Ağustos Cuma günü saat 14.30`da ilk ziyaretçilerini ağırlayacak.
 
Sergide üçüncü asırdan 18. asra, Abbasilerden Emevilere, Çin`den Moğolistan`a bütün İslam coğrafyasında kaleme alınan, İslam hat sanatında ekol kabul edilen Hafız Osman, Mehmet Emin Üsküdari, Mahmud Sivasi, Hafız Yusuf ve Derviş Mehmed gibi ünlü hattatların da eserlerinin bulunduğu 99 el yazması Mushaf-ı şerif sergilenecek.
 
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyelerinden Ali Rıza Özcan`ın sanat danışmanlığında gerçekleştirilecek sergide, ayrıca Şeyh Hamdullah, Sami Efendi, Mahmud Celaleddin, Yesarizade Mustafa İzzet, Ömer Vasfi Efendi, Hulusi Yazgan, Kamil Akdik, Mehmet Şefik gibi önemli isimlerin hüsn-ü hat çalışmalarına da yer verilecek. Tarihin birçok dönemine ait el yazması Kur`an-ı Kerim`lerin bulunacağı serginin önemli bir özelliği Mushafların farklı coğrafyalara ve hat ekollerine ait olması.
 
99 nadide eserin yer aldığı sergi, 2 Eylül 2013 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Nisan ayında Ayasofya`da halkın beğenisine sunulan `Hattın Sultanları` adlı Hüsn-i Hat Sergisi yoğun ilgi görmüştü. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir