• DOLAR 32.577
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.146
  • ...
Çocuklar iftar açtı, büyükler hizmet etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Müftülüğü düzenlediği İftar Vakti Kardeşlik Vakti` projesi kapsamında bu çocukları iftar sofrasında buluşturdu. Programda çocuklara iftar sofrasını hazırlayan büyüklerin büyük mutluluk yaşadıkları gözlendi.

Fahrettin paşa ve Gaziler Cami`nde düzenlenen iftar programında bu kez çocuklar oturdu, büyükler onlara sofra açtı. Neşe ve sevinç içinde iftar sofrasında buluşan çocukları, okunan ezanla iftarlarını açtılar.

Minik çocukların iftar sevincini paylaşan camii cemaati böylesi bir manzaranın yaşanmasına vesile olanlara teşekkür ederken bu uygulama ile İslam`ın çocuklara ne kadar değer verdiğini öğrendiklerini belirttiler.

Çocuk seslerinin cıvıltısı içinde duygu ve düşüncelerini dile getiren Müftü Abdülkerim Akbaba, "Çocuklarımızın gönül dünyalarında böyle derinlik ve iz bırakan programların,bu türlü iftar buluşmalarının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum" dedi.
Müftü Abdülkerim Akbaba, herkesin ramazanını kutlayarak İslamiyet`te çocukların insana Allah`ın emaneti olduğunu söyleyerek bu tür sofraların başka sofralardan daha hayırlı olduğunu kaydetti. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir