• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
Harabe yapılar madde bağımlılarının mekanı haline geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis'in tarihi dokulara sahip evleri bir bir yıkılıyor. Yıkılmaya yüz tutmuş olan yapılarda boşaltılarak terk ediliyor. Kiminin imkânı yetmediği için onaramıyor, kiminin de tarihi eser olduğu için yapılmasına yetkililer tarafında müsaade edilmiyor. Beton binalar arasında yüzlerce eski yapıya sahip ev zamanla harabeye dönüyor. Harabe evleri mesken edinen madde bağımlıları ise, mahalleli için hayatı adeta çekilemez hale getiriyor.
Olaya tepki gösteren mahalle muhtarlarından Hikmet Kandemir, bu yapıların madde bağımlıların ve sarhoşların mekânı haline geldiğini belirterek şunları söyledi: " Bitlis'te yüzlerce bu şekilde harabeye dönen yapılar var. Mahalle arasında mevcut bulunan bu yapılara yönelik bu güne kadar hiç kimse bir çalışma yapmamıştır. Bu yapılar eski olduğu için kiminin sahibi bu halde bırakarak Bitlis'ten göç edip gitmiş, kiminin sahibi, imkânı olmadığı için onaramıyor, kiminin ise tarihi yapı olduğu için tescillenip yapımına izin verilmiyor.

Her halü karda merkezde yüzlerce yapı kendi kaderine terk edilmiştir. Yıkılma tehlikesi bulunan bu yapılar hem insan hayatı için büyük bir tehlike arz ediyor. Hem de mahalle aralarında yıkılarak harabeye dönüşerek madde bağımlılarının meskeni haline geliyor."
Bu harabe yapılar içinde madde bağımlıları tarafında uyuşturucu kullanıldığı gibi, ayaşlar tarafından da alkol kullanıldığını ifade eden Kandemir, "Bu durumdan mahallelerde yaşayan insanlar rahatsız olmaktadırlar. Bu insanlar hayatlarının risk altında olduklarını belirterek bizlere şikâyetlerde bulunuyorlar. Bizlerde duyarlı davranacak olan yetkililerimizden bu harabe yapılar için biran önce önlem almalarını istiyoruz." dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir