• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Esnaf ve bürokrasi iftarda bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği`nin geleneksel iftar yemeğine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Turgut Serimer, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Dnz K.Albay Rahim Çunguloğlu, İl Jandarma Komutanvekili Yarday Hüseyin Kanat, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Müftüsü Ali Melek ve diğer il yöneticilileri ile esnaf odası başkan, yönetim ve denetim kurulu üyeleri katıldı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, devletin en önemli görevinin millete hizmet etmek olduğunu söyledi. Esnafları birlik ve beraberliğin sağlayıcısı olduğuna vurgu yapan Vali Güzeloğlu "24 saat çalışarak etrafa yaydığı birlik ve beraberliğe dönük katkıları ihmal edilemeyecek esnaflarımız, ilimizin en önemli zenginliği olan bir arada yaşama kararlılığının sağlayıcılarıdır. Bu noktada esnaflarımıza hizmet etmek sorumluluğundayız. İnsana ait olan her yerde insana ait değerleri yüceltmek gerekir. Esnaflarımız insan sıcaklığını yaşayarak taşıyan, gönül kazanmayı amaçlayan tavrıyla insana dönük ve insana dayalı süreci zenginleştiren unsurdur" dedi.

Tasavvuf müziği eşliğinde duaların okunduğu iftar sofrasında konuşan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, emeğin ve alın terinin gerçek sahibi küçük esnaf ve sanatkârların, sabahın seherinden gecenin geç vaktine kadar çalışan bir kesimi temsil ettiklerini belirtti. "Biz esnaf sanatkârların kökeni Ahilik Kültürüne dayanır. Dinçer, "Göreve geldiğimiz günden bugüne mübarek Ramazan ayında tüm ilçelerimizde iftar sofraları kurup, kamu yöneticileri ile esnaf yöneticilerimizi bir araya getirip, hem gönül zenginliklerimizi arttırıyor, hem de sorun ve sıkıntılarımızı paylaşıyoruz" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir