• DOLAR 32.528
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2488.273
  • ...
HÜDA PAR iftarda STK`larla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı, Tuana Garden`da ilde faaliyet gösteren STK ve meslek örgütleriyle iftarda buluştu.
 
İftar yemeğine HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun yanı sıra, Genel Başkan Yardımcıları İsa Aydın ve Abdurrahman Cens, GİK Üyesi avukat Ahmet Erkul, Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök ve parti yetkilileri ile Batman`daki STK`lar ve meslek örgütleri katıldı.
 
İftar yemeğinden önce HÜDA PAR Şura Meclisi Üyesi Molla Beşir Şimşek, Kur`an-ı Kerim okudu.
 
"Hakkın ve halkın menfaatleri için bu yola girdik"
Ardından HÜDA PAR Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, söz alarak bir konuşma yaptı. Gök, "Çıkar, menfaat ve iltifat beklemeksizin, mükâfatını sadece Allah`tan bekleyerek hak için, halkımız için, İslam ümmetinin vahdeti, dünya halklarının barış içinde yaşamalarını temin için, taşıdığımız hassasiyeti daha etkin kılmak için aşk ve şevkle bu yola girdik. Faziletli bir toplumun inşası ve erdemlerin muhafazası için bu inancı paylaşan, geleceğe dair endişesi olan, samimi çaba ve gayret sarf edecek herkes ile birlikte, bu yolda, imkân ve takatimiz elverdiği ölçüde yürümeye azimliyiz" dedi.
 
"Müslümanlar haksız yere cezalandırılıp tutuklandılar"
"Dünyanın hiçbir yerinde zulüm gören, kanları dökülen, zindanlara atılan Müslümanlar, haksız yere kan döktükleri, milletin mallarını talan ettikleri, hırsızlık yaptıkları veya halkın namusuna göz diktikleri için ceza çekmiyorlar" diyen Gök, Müslümanların sadece hak ve adalet istedikleri için cezalandırıldıklarını, haksız yere tutuklanarak yurtlarından edilip ve öldürüldüklerini söyledi.
 
Hayatında eline hiçbir silah almayan Müslümanların da İslam düşmanları tarafından tehlikeli olarak görüldüğünü belirten Gök, "Onlar, bizi birbirimize bağlayan güçlü bağın İslam olduğunu çok iyi biliyorlar. Çünkü bu dinin sahibi olan Cenabı Allah Türkü, Kürdü ve Arabıyla bizleri kardeş yapmıştır. Dünya istikbarı, küresel zalimler, yani Amerika, yani İsrail, yani sömürgeci batı, bizi hiçbir zaman sevmediler ve sevmeyeceklerdir. Onlar menfaatlerini gözetirler. Arab`ın, Türk`ün ve Kürt`ün hain olanını severler" ifadelerini kullandı.
 
"Haktan ve adaletten taviz vermeyeceğiz"
Ülkede ve özellikle bölgede hak ve adaletin tesisi, huzur ve kardeşliğin hakim olması için şart olan dürüst ve ilkeli siyaseti kendilerine şiar edindiklerini ifade eden Gök, "Haktan ve adaletten taviz vermeyeceğiz inşallah. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Hakkın ve halkın menfaatleri her daim parti veya şahsi menfaatlerimizin önünde olacaktır. Üstad Bediüzzaman`ın dikkat çektiği gibi tarafgir siyaseti, şeytani siyaset olarak addedip, hak kimden gelirse gelsin takdir edecek ve destekleyeceğiz. Hakkı söylemek ve hakka hizmet etmek her zaman ve mekânda şiarımız olacaktır" şeklinde konuştu.
 
Program, iftar yemeğinin ardından HÜDA PAR Şura Meclisi Üyesi Molla Beşir Şimşek`in yaptığı yemek duasıyla son buldu. (Veysi Demir/M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir