• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
Ürdün Polisine `Orantısız Güç` Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ürdün polis sözcüsü, geçen hafta gerçekleşen protesto gösterileri sırasında protestoculara ve gazetecilere orantısız güç kullandığı tespit edilen 4 polis görevlisinin tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı.

El Cezire’nin haberine göre, Ürdün Basın Birliği de geçtiğimiz Cuma günü siyasi reform talebiyle gerçekleştirilen gösterilerde polise orantısız güç kullanan polisler aleyhinde suç duyurusunda bulundu.

El Cezire’nin Amman temsilcisi Yasir ebu Hilala’da polisin sert bir şekilde müdahale ettiği kişiler arasında yer alıyor.

Hilala, “ben diğer gazeteciler gibi işimi yapıyordum ancak bize polisler coplarla saldırdı. Bazı polisler kameramı çekti ve bunu engellemeye çalıştığımda ise bana yumruk atıp tekmelediler,” açıklamasını yaptı.

GERGİN CUMA

Ürdün polisi, geçtiğimiz cuma günü reform çağrısıyla sokağa dökülen göstericilere sert bir şekilde müdahale ederek dağıtmıştı. Reuters muhabiri, başkent Amman`da toplanan ve "halk, rejimin reformunu istiyor" sloganları atan yüzlerce göstericiye copla müdahale edildiğini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir