• DOLAR 32.567
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.959
  • ...
Mısır-Hicaz Arası Tren Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır ve Suudi Arabistan`ı birbirine bağlayacak dünyanın en büyük demiryolu ve otoyol köprüsü proje aşamasında.1988’ten beri görüşülen proje, Mısır Ulaştırma Bakanlığının verdiği bilgiye göre onaylandı. Afrika’yı Asya’ya bağlayan köprünün temeli 2007’de atılmıştı. ‘Dostluk ve Umut Köprüsü’ adı verilen projeyle Mısır, Suudi Arabistan arasına inşaa edilecek köprünün uzunluğu 32 km’yi buluyor. Eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek, projeyi İsrail’in müdahalesi ile beş yıl önce durdurmuştu.

Suudi hükümet sözcüsü, kimsenin inşaat planlarına karışma hakkının olmadığını, köprünün sadece iki ülke için değil tüm bölge için büyük faydalar getireceğini söyledi. Köprünün inşaat masrafları, buradan Hac görevi için Suudi Arabistan’a Kuzey Afrika’dan gelecek hacılardan alınacak köprü ücreti ile karşılanacak.

Akabe Körfezi’nin çıkışında başlangıcı iki bölümden oluşacak. Köprünün Suudi tarafı ise Ras Hamid’den Mısır’ın Tiran adasına gelecek, buradan da Mısır’ın Şarm el-Şeyh yarımadasına ulaşacak. Yaklaşık 5 Milyar Avro’ya malolacak köprü inşaatına Bin Ladin grubu öncülük edecek ve inşaat 4 yılda tamamlanacak.

Arapça gazetelerin verdiği bilgiye göre köprünün yapımından sonra Mısır ile Suudi Arabistan arasındaki mesafe yalnızca 50 dakika sürecek. Kızıl Deniz’de binlerce insanın ölümüne neden olan gemi kazaları da böylece önlenmiş olacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir