• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Umut-Der Yardım Çalışmalarını Hızlandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Fakir ve muhtaç ailelere yaptığı yardımlarla Batmanlıların teveccühünü kazanan Umut Der, 2011 yılı rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayı hazırlıkları kapsamında yardım çalışmalarını hızlandırdı. Umut Der Genel Sekreteri M. Nurullah Günaydın yaptığı açıklamada, mübarek Ramazan ayı münasebetiyle fakir ve muhtaç ailelere yardım ulaştırabilmek için çalışma başlattıklarını belirterek, hayırseverlerin bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

 

Dernekleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Günaydın, yıllardır tespit çalışması yapmakta ve tespit ettikleri bütün yoksullara ekonomik desteğin verilmesi için faaliyet yürüttüklerini ifade etti.

 

Yoksulluk kavramının ortaya çıkardığı toplumsal soruna, sosyo-ekonomik açıdan katkı sunmaya, Batmanda yoksulluğu azaltmaya ve toplumsal bütünleşmeyi sağlamaya yönelik ciddi bir şekilde çalışmalar sürdürdüklerini söyleyen Günaydın, "Derneğimizin bu konudaki çalışmaları kamuoyuyla paylaşılmış olduğundan özelde ilimizde derneğimize yönelik yardım alanında beklentiye giren yoksullarımızın sayısı binleri geçmektedir. Derneğimize bizzat müracaat edenlerin yanı sıra özel çalışmalarımız ile tespitinde bulunduğumuz binlerce aile derneğimizden maddi yardım almayı beklemektedir." dedi.

 

Yardım alma beklentilerinin mübarek üç aylar ile beraber, özellikle de mübarek Ramazan ayında kat kat arttığını söyleyen Günaydın, "Dernek olarak kıt imkânlar ile bu tür kişilere yardım ulaştırmaya gayret gösteriyoruz, kamuoyunun da yakından takip ettiği ve bildiği gibi, yoksul, fakir ve yardıma muhtaç olanlara kısmen de olsa ayni veya nakdi yardımlarımız olmaktadır." dedi.

 

Yoksulluk ve sosyal dışlanma altında bulunan yardıma muhtaçların ve yoksulların içinde bulundukları olumsuz ruh halinden kurtulmalarını sağlamak için, fakirlik ve yoksulluğun ortaya çıkardığı toplumsal soruna bir nebzede olsa çözüm sunmayı amaçladıklarını söyleyen Günaydın, "Yoksulların ve yardıma muhtaçların kendilerini toplumun bir parçası olarak görmelerini sağlamak en büyük hedeflerimizdir." İfadelerini kullandı.

 

Geçen hafta 25 aileye gıda yardımında bulunduklarını ve ramazan ayı için yardım çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Günaydın, "geçen hafta 25 aileye gıda yardımında bulunduk. Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla çalışmalarımızı hızlandırmış bulunuyoruz. Ramazan öncesi dağıtılmak üzere 4000 adet afiş, 5000 el ilanı bastırdık. Ve katkılarını beklediğimiz hayırsever iş adamaları ve esnaflara çalışmalarımızı ihtiva eden 1000 adet mektup hazırlattık ve dağıtacağız."şeklinde konuştu.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir