• DOLAR 32.388
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2326.709
  • ...
Yeni İhya Der muhtaç aileleri sevindiriyor - foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Ramazan ayı içerisinde 60 aileye gıda yardımı, 350 kişiye ayakkabı yardımı, 20 aileye elbise yardımında bulunan Yeni İhya İlim, Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Yeni İhya-Der), muhtaç ve fakir ailelere ulaşıp ihtiyaçlarını gidermede hedefini yüksek tutarak muhtaçların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
 
Yeni İhya-Der Yardım Komisyonu Başkanı Mehmet Şekercileroğlu, "Ramazan ayı içerisinde 60 aileye gıda yardımı, 350 kişiye ayakkabı yardımı, 20 aileye elbise yardımında bulunduk. Yardımlarımız halen devam ediyor.
 
Ramazan ayı içerisinde 350 muhtaç ve fakir aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Şuan itibariyle derneğimize 600 ihtiyaç sahibi başvuruda bulundu. Biz bu ailelerin hepsine ulaşmak istiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bu ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını giderebiliriz." dedi.
 
"İhtiyaç sahibi olup olmadıklarının tespiti yaptıktan sonra yardım götürüyoruz"
Yardım için derneklerine başvuruda bulunanların ihtiyaç sahibi olup olmadıklarının tespitini yaptıktan sonra yardım ettiklerini ifade eden Şekercileroğlu, "Gıda kolilerini dağıtmaya yeni başladık. Şuana kadar gıda kolilerini hazırlamak için duyarlı ve varlıklı kardeşlerimizden yardım topladık. Allah kendilerinden razı olsun. Bizleri eli boş göndermiyorlar. Hazırlamış olduğumuz gıda kolilerini bir yandan dağıtırken bir yandan da yardım toplamaya devam ediyoruz. Elazığ dışından bizi arayıp tespitinde bulunduğumuz bu muhtaç ailelere yardım etmek isteyenler de oluyor.
 
Bizimle beraber yardımı dağıtmaya gelende var. Bize teslim edip dağıtılmasını isteyen de var. Bize yardımlarını fakir ailelere ulaştırmada başvuran veya başvurmak isteyenlere her zaman yardımcı olacağız. Bizimle birlikte gelip ihtiyaç sahiplerine yardımlarını yapabilirler. Biz kendilerine aracı olmaya hazırız. İhtiyaç sahiplerine hayırlarını ulaştırmada geri durmayacağız." şeklinde konuştu.
 
Gıda kolilerini havuz sistemiyle toplayıp bir araya getirdikten sonra, her gıda kolisini 70-80 lira değerinde hazırladıklarını belirten Şekercileroğlu, "Gıda kolilerinin içerisinde temel ihtiyaçlar bulunuyor. Çay şeker, bulgur, pirinç, mercimek, fasulye, reçel ve yağ olacak şekilde hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir