• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
70`lik Ninelerin Kur`an Aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Ramazan ayında camilerde oluşturulan mukabele halkalarına erkeklerin gösterdiği yoğun katılımın aynısını bayanlar da gösteriyor. Bitlis`in Zeydan mahallesinde bulunan tarihi Kalo Camisinin mukabele halkalarına katılanlar daha da farklıdır. Bu camide gündüz öğle namazından önce yetmiş yaşlarındaki onlarca nine, mukabele halkalarına katılarak adeta gençlere Kur`anın muhabbetini aşılıyorlar.
 
Kur`anın güzelliği ancak okunarak ve yaşanarak hissedilir
Kur`an aşkının sınır tanımadığını belirten 65 yaşlarındaki Mecbure Karakuzu, gençlerin muhakkak Kur`an ile iç içe yaşamaları gerektiğini belirterek, "Bizler ilerlemiş yaşımıza rağmen yeniden Kur`an-ı öğrenerek okumaya başladık. Geçte olsa Kur`an-ı öğrenerek okumak bizleri çok mutlu etti. Bu Ramazanda mahallede oturan genç ve ihtiyar bayanların bu mukabele halkalarına katılmaları ayrı bir güzelliktir. Kur`an`ın muhabbetini ve hazzını ancak okuyarak ve yaşayarak insanlar hissedebilir" dedi.
 
Hayatın en mutlu anı Kur`an ile geçen andır
Gençlerin geç kalmadan Kur`an okumaları gerektiğini belirten 70 yaşlarındaki Zeliha Zeydan ise, şunları söyledi: "Kur`an okumaya yeni başlayarak bitirdim. Şimdi de camimizde yapılan mukabeleye katılıyorum. Hayatımızın en mutlu anları bu mukabele halkalarında okuduğumuz Kur`an ile geçen zamandır. Kur`an-ı okumanın verdiği manevi havayı bizler geç hissettik. Keşke küçüklüğümüzde Kur`an-ı okusaydık. Bizler geç kaldık fakat şimdiki gençlere sesleniyorum! Sizler geç kalmayın hemen o güzel havayı teneffüs etmek için mutlaka bir camiye veya Kur`an kursuna giderek Kur`an ile tanışınız. Kur`an ile tanıştığınızda hayatınızın değişeceğini hissedeceksiniz."
 
Kur`an öyle bir mucizedir ki, onu her yaşta insan okuyabilir
70 yaşlarındaki Güle Meşe ise, hiçbir zaman Kur`an okumak için geç kalınmadığını ifade ederek yaşlılara şu tavsiyelerde bulundu: "Kur`an öyle bir mucizedir ki, onu her yaştaki insanlar okuyabilir. Bizim yaşımız geçti, artık okuyamıyoruz denilmemelidir. Gayret eden her yaştaki insanlar okuyabilir ve mutlaka herkes Kur`an-ı okumalıdır."
 
Yaşlı annelerimizin Kur`an aşkı gençlere örnek olacak
Camideki yaşlı ninelerin Kur`an-ı okuma aşkı ile ilgili açıklamada bulunan Kalo Cami İmam Hatibi Tahar Uçar Hoca, camimizde Kur`an öğrenmek için gelen birden çok yaşlının olduğunu belirterek şunları söyledi: "Son birkaç yıl içerisinde camide yetiştirdiğimiz genç bacılarımız vardır. Bu bacılarımızın vasıtasıyla buraya gelen birden çok yaşlı annemize Kur`an dersi veriliyor. Camimizde Kur`an okumak için yaşlılar gençlerden daha çok azim göstermektedirler. Ramazanda da öğle namazından önce onlarca genç ve yaşlıdan oluşan bayanlar mukabele halkalarına katılıyor. İnşallah bu yaşlı annelerimizin Kur`an aşkı, genç bacılarımıza ve kardeşlerimize örnek teşkil eder. Kur`an ile tanışmayanlar en kısa zamanda Kur`an`ın o güzelliğiyle tanışırlar. Kur`an`ın okunması için Kalo Cami imam hatibi olarak elimizden gelen tüm imkânlarımızı kullanacağız." (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir