• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
"Çağdaş Firavunlar yine sahnede"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır merkezde faaliyetlerde bulunan Şura Der, Mısır'da yapılan katliamları yayınladığı basın bildirisiyle kınadı. Basın açıklamasında başta Mısır halkı olmak üzere dünyada İslam için mücadele eden tüm Müslümanlara destek yenilenerek, zalim ve diktatörler lanetlendi.

 

Açıklamada, firavunların tekrar sahneye çıktıkları, katliamlara başladıkları belirilerek, "Bizler Şura-der olarak Mısırda meydana gelen olayları yakından takip ederek bu vahşet ve katliamlara imza atan herkesi lanetliyor ve onları Kahhar olan Allah'a havale ediyoruz. Bu olaylar, bize bir kez daha Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu olmadığını göstermiştir. Aynı şekilde Hz. Âdem zamanındaki İslam ve küfür mücadelesinin kıyamete kadar devam edeceğini, Hz. Musa zamanındaki Bel'amların, Peygamber Efendimiz (s.a.v) zamanındaki münafıkların, çağdaş Firavun ve Ebu Cehillerin hala günümüzde farkı isimler altında küfürlerine devam ettiğini göstermektedir" denildi.

 

Arap ülkelerinin, yapılan bu vahşet ve katliamlara sessiz kalmasının üzücü olduğu belirtilen açıklaman devamında, "Suudi, Amerika, Arabistan gibi sözde İslam ülkelerinin yapılan katliamlara destek vermek için milyarlarca dolar yardım yapmasıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) 'Haksızlığa karşı sessiz kalan dilsiz şeytandır' diye buyurarak haksızlıklar ve zulümler karşısında sessiz kalmamamızı emretmiştir. Mısır başta olmak üzere, Suriye, Filistin, Afganistan, Çeçenistan, Arakan ve daha ismini sayamadığımız tüm coğrafyalarda Müslümanlara yönelik yapılan tüm saldırı ve katliamları şiddetle kınıyor hem zalimleri hem de zalimlere maddi ve manevi olarak yardım eden herkesi lanetliyoruz" İfadelerine yer verildi. (Fikret Kavgalı- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir