• DOLAR 32.587
  • EURO 34.934
  • ALTIN 2429.02
  • ...
`Zaman yekvücut olma zamanıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi, Teravih Namazı`nın ardından Dergâh Camisinde Mısır`da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

HÜDA-PAR Şanlıurfa il teşkilatı ile İHH`nın destek verdiği gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasında sık sık tekbirler çekildi, darbeciler lanet okundu.

Basın açıklamasını okuyan Emin Özaslan, İslam ümmetinin Ramazan ayını idrak ettiği, duaların semalarda yankı bulduğu bir ayda Mısır halkının haince ve sinsice katledilmesi ümmetin yüreğine bir bomba gibi düştüğünü ifade etti.

Özaslan, "Yaklaşık bir aydır aç ve susuz bir şekilde, kızgın güneşin altında, Firavuni zulmün altında hiçbir şiddete başvurmadan sessiz çığlıklarını duyurma adına meydanları dolduran Mısır halkı Hz Ali`nin de dediği gibi `Haksızlığa boyun eğmeyiniz yoksa hakkınızla beraber şerefinizi de yitirirsiniz` şiarıyla yekvücut olarak Muhammedi bir duruş sergiliyorlar. Zalim ve kan emicilerden korkmadıklarını somut bir örneğini sundular. Her biri bunca sıkıntı ve zahmet karşılığı birer sabır abidesine dönüşerek dosta-düşmana ne kadar da kararlı olduklarını gösterdiler" diye konuştu.

Ümmetin vahdetine dikkat çeken Özaslan, "Mısır`daki katliam bize göstermiştir ki zaman meşreplerin, cemaatlerin, camiaların, kurumların ön plana çıkarılma zamanı değil, zaman ümmet olarak bir vücudun azaları gibi yekvücut olma zamanıdır. Zaman ortak bir ideal uğrunda ümmetin kurtuluş mücadelesini verme zamanıdır" dedi.

Hükümeti Mısır kıyamı konusundaki tavrını memnuniyet verici bulduklarını ifade eden Özaslan, "Yaralılar Türkiye`ye getirilip tedavileri yapılmalı, yardım kuruluşları aracılığıyla Müslüman kardeşlerimize gıda yardımı için gerekli şartlar oluşturulmalıdır" diye konuştu.

Program Mısır halkına yapılan duanın ardından on dakika oturma eyleminden sonra sona erdi. (Osman Gülebak -İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir