• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
TES-ÇAĞ Darbecileri ve işbirlikçilerini kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Tesettüre Çağrı Platformu (TES-ÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, yaptığı yazılı basın açıklamasında Firavun mirasını devralmayı adet haline getiren Mısır ordusunun zalimane katliamlarına yeni bir katliamı ilave ederek dünya Müslümanlarının yüreğine bir kor ateş daha yerleştirdiğini belirtti.

 

Duyu, Hasan-El Benna, Seyyid Kutub Halid-El İslambuli Abdulkadir Udeh ve diğer rehber alimleri ve onların yolunda yürüyen Muhammed Mursi ve İhvan-ı Müslimin'i, selamladıktan sonra, "Halkın teveccühü neticesinde seçimle başa gelen bir cumhurbaşkanını darbe ile derdest etmeye çalışan gayrı meşru ordu yönetiminin Sisi ve avanesi, muvahhid Mısır Müslümanlarının direnişi karşısında paniğe kapılmış. Bu güruh ne yapacaklarını bilemeyecek bir duruma gelmiş, akl-ı selimlerini yitirmiş, gözleri kararırmışçasına vahşiyane, gaddarane ve hunharca bir katliama imza atmaları gerçekleşmiştir" dedi.

 

Dünya Müslümanlarına da seslenen Duyu, onları vefa borçlarını ödemeye ve ellerini taşın altına sokmaya davet etti.

 

Duyu basın açıklamasının devamında, "Mısırlı Müslüman kardeşlerimiz görevlerini fazlasıyla yerine getirdiler. Onlar çok iyi biliyorlar ki, şehadet bir çağrıdır tüm çağlara ve nesillere, şehitlerin kanı zaferler getiren en büyük unsurdur. Zalimleri boğacak Nuh'un tufanı gibidir büyük bir kazanımdır ve yine onlar şehadet aşıklarıdırlar" ifadelerine yer verdi.

 

Basın açıklamasının devamında Duyu, "Şehitlerin şehadetlerini tebrik eder, vakarlı destansı direnişlerine selama durur Yüce Allah'ın Muzafferiyetler ihsan etmesini dilerken, düşmanları olan Büyük şeytan Amerika'yı, İsrail'i onlar gibi olan şer küfür devletlerinin tümünü, yerli uşakları olan Sisi'yi ve onun arkasında duran kukla kraliyetleri en üst perdeden kınıyoruz" ifadelerini kaydet. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir