• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
40 bin kişilik dev iftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - 40 bin `den fazla vatandaşın aynı sofralarda buluştuğu, sokak iftarına; Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Meclis Üyeleri, Fatih Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

`Özlenen Ramazan Ruhu bu sofralarda hayat buluyor`
Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı selamlama konuşmasında "Bugün, iftar soframızda yurt dışından önemli misafirlerimizi ağırlamanın da mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu Ramazan ayında komşuluğu sadece aynı mekânı paylaşan kişiler olarak sınırlı tutmadık ve din kardeşliğini, hatta insanlık kardeşliğini esas alarak Afrika kıtasına, Somali`ye kadar uzandık.

Özlenen Ramazan Ruhu bu sofralarda hayat buluyor. Ramazan Programlarımızla; Başakşehirlilerin ilçe dışına çıkmaya gerek duymadan, ailesiyle birlikte iftardan sahura kadar sürecek etkinliklerimizde, özlenen Ramazan coşkusunu ve huzurunu yaşamasını hedefledik" dedi.

`Birleşmiş Milletler zulmü görmezden gelerek ölü sayıcılığı yapmıştır`

Somali`den gelen 18 öğrencinin, 40 bin kişiyle birlikte aynı sofrayı paylaştığı iftardan sonra Başakşehirlileri selamlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "İslam dünyasında buradaki huzur iklimi yok. İslam dünyasının pek çok yerinde zulüm yaşanıyor, kan dökülüyor.

Birleşmiş milletler zulmü görmezden gelerek ölü sayıcılığı yapmıştır. Mısır`da saldırı emri verenleri huzurlarınızda lanetliyorum. Türkiye`nin, dünyanın her hangi bir yerinde ölenler Müslüman olmasaydı, Hıristiyanlar olsaydı uluslararası örgütler, devletler ölü saymaya devam mı ederlerdi. Ölen Müslüman olduğunda sadece laf var, sükûnet temennisi var." dedi.

Somali`ye Türkiye`den sürekli yardımların yapıldığını hatırlatan ve Türkiye`nin dünyanın her tarafına huzuru, sükûneti götüren bir ülke olduğunu belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü "Bugün Somali`ye yardım elimizi uzattık.

İnsanlar artık açlıktan, susuzluktan, tedavisizlikten ölmüyor. Somalili kardeşlerimiz artık hastalanınca Azrail`i değil Türkleri bekliyoruz, umudumuz var diyorlar. Türkiye`nin yardım etmesinden rahatsız olanlar var" dedi.(Muhammed Durmaz/İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir