• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Bakanlıktan Görüş Bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yapılması beklenen Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin çalışmaları devam ediyor. Hastanenin ne zaman ve nerede yapılacağı konusunda görüşlerini aldığımız İl Sağlık Müdür Dr. Namık Kemal Kubat, Kadın doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hakkında tüm işlemleri takip ettiklerini bildirdi.

Yeni hastanenin yapımında İyi bir noktaya gelindiğini kaydeden Kubat, "Şu anda yapılan işlemler bakanlığa bildirdi. Bakanlıktan sonuç bekliyoruz. Sayın valimize de haftalık olarak bilgi arz ediyoruz. Ve bakanlığımızın kadın doğum hastanesinin yapılması için şu anki görüşünü bekliyoruz." dedi.

Yeni yapılacak hastanesinin yeri her ne kadar belli olmazsa da yeni yerinin bölge hastanesi yakınlarında olacağının düşünüldüğünü söyleyen Kubat, "Yeni yapılacak kadın doğum ve çocuk hastalıklarının yeri daha çok bölge hastanesine yakın düşünülüyor. Çünkü sistem artık bunu gerektiriyor. Tek dal hastanesi bir annenin doğumundan sonra sadece bir kadın doğumcuya, genel anlamda yeterli olmuyor. Diğer branşların da olması gerekiyor. O yüzden genel hastanelere en yakın yapılması sağlık bakanlığımızın tercihi." diye konuştu.

Yeni yapılan hastanenin tekli ve çiftli olarak 250 yataklı olacağını belirten Kubat, "Yeni hastanenin odaları banyolu, tuvaletli, buzdolabı ve televizyonu olacak. Özel bir hastaneden daha iyi ve daha kaliteli bir yapı olacak. Şu an ki trend bu şekilde vatandaş da annelerimiz öyle bir odaya layık." dedi.

Aile hekimliği hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Kubat, "Aile hekimliği ile ilgili büyük bir başarı yakalandı. Yalnız sağlık personelleri ile ilgili bir iki yerde sorun yaşadık. Ama onu da geçici görevlendirmelerle sonuçlandırdık. Bakanlığımız yakın bir zaman içinde aile hekimlerine kendi üzerlerinde sözleşme yapma izni verecek. Bunların içlerinde hemşire, ebe adli tıp teknisyenleri de dahil olacağından artık büyük ihtimalle aile hekimleri kendi personellerini kendileri seçecekler. Bu da hem Batman için hem de Türkiye için alınmış çok iyi bir karar niteliğinde. Bizim sağlık sorunumuzu çok büyük oranda çözecek." şeklinde konuştu.
M. Salih Özcan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir