• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Katliama sessiz kalanlar akan kanlardan sorumludur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Hür Dava Partisi Bitlis il teşkilatı, iftar yemeğinde ilçe teşkilatıyla bir araya geldi. İftar yemeğinin ardında Bitlis il başkanlığı binasının toplantı salonda istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda Mısır'da askeri cuntanın halkına karşı yaptığı katliam konuşuldu.

 

Katliamı kınayan İl Başkanı Celal Gül, halkın iradesine darbe vuranların başarıya ulaşamayacaklarını belirterek şunları söyledi: "Halkın oyuyla iktidara gelen Muhammed Mursi yönetimine karşı yapılan bu alçakça darbe kabul edilemez. Yapılan darbeyle hızını kesmeyen bu cani grubu tarafından, silahsızca kendi İslami ve insani haklarını isteyen onurlu Mısır halkının üzerine hedef gözetilmeksizin ateş açılarak masum insanlar katledilmiştir.

 

Kendi halkına zulüm edenler hiçbir şekilde başarıya ulaşamayacaklar. Halkın kanını akıtan bu caniler Allah nezdinde sorumlu oldukları gibi, tarihe karşı da sorumludurlar. Yapılan katliamlara sesiz kalarak göz yumanlar da bunlar kadar mesuldürler. Sözde İnsan hakları savunuculuğunu yapanlar, Mısır'daki askeri cuntanın halkına karşı yaptığı bu insanlık dışı vahşeti görmezlikten gelmemelidirler" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir