• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Batman`dan Mısır`daki vahşete kitlesel tel`in
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından önceki gece Mısır`da yaşanan katliamı tel`in etmek ve gıyabi cenaze namazı kılmak amacıyla "Şehidlere selam direnişe devam" adıyla kitlesel program düzenlendi.
 
Kadınların da aralarında bulunduğu binlerce kişi teravih namazı sonrası Atatürk parkını doldurdu. Saat:22.00`de başlayan katliamı tel`in etkinliğinde ilk olarak Hira Der Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek söz aldı. Mısır`da yaşanan katliama değinen Şimşek, "Bugün bütün dünyada Müslüman kanı akıtılıyor, namusları kirletiliyor, çocuklar yetim kadınlar dul kalıyor. Bunun sebebi ise Müslümanların parça parça olmalarındandır" dedi.
 
Bu derdimizin ilacı birlik, beraberlik ve kardeşliktir
Mısır`ın zalim ordusunun firavunlar eliyle Musalara harp ilan ettiğne dikkat çeken Şimşek, "Bugün Mısır`daki savaş Musa ile Firavun savaşıdır. Yusuf ile Firavun savaşıdır. Bizler inanıyoruz ki; nasıl firavun ve ordusu denizde boğulduysa Rabbimiz Musa ve Yusuf`u kurtarıp aziz yaptığı gibi bugün de zamanın Musa ve Yusuflarını da aziz kılacak, zamanın firavunlarını mağlup edecektir. Mısır`da bugün bir aydır meydanlarda Musalar, Yusuflar; özgürlüklerini, kardeşliklerini, dinlerinin hakimiyetini istiyorlar" şeklinde konuştu.
 
Bu sıkıntı ve dertlerin ümmetin parçalanması ve kardeşliken uzak olmamızdan dolayı olduğuna işaret eden Şimşek, "Bu derdimizin ilacı birlik, beraberlik ve kardeşliktir" ifadelerini kullandı.
 
Mursi`nin niye hapiste olduğu irdeleyen Şimşek, "Müslüman oldukları içindir. Çünkü firavunlar İslamın ve adaletin hakim olmasını istemiyorlar. Gazze Refah Kapısını açtıkarı için bu başlarına geldi" dedi.
 
Bu savaş Furkan savaşıdır
Şimşek devamla, "Mısır`daki katliamdan anladık ki; Kafirlere kanun, kaide, din yoktur. Müslümanlara hukuk, demokrasi, insan hakları yoktur. Mekkeli müşrikler gibi putlarını yani demokrasi putlarını yediler" diye tepki gösterdi.
Cuntaya kimler destek verdi diye bakıldığında ABD, İsrail, Suud Kralı, BAE, körfez ülkeleri ve Suriye`nin eli kanlı zalimi Esed`in destek verdiğinin görüldüğünü belirten Şimşek, "Zalimler birbirlerine destek veriyorlar. Kimse Müslümanların gözyaşlarını kanlarını görmüyor. Mazlumların kanına kimse değer vermiyor. Bizler de Müslümanlar olarak tüm mazlum Müslümanlara destek olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.
 
Bu savaşın Furkan savaşı olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Bu savaş mazlum ve zalimin savaşıdır. Bizler Müslümanlar olarak birlik halinde olmazsak İslam coğrafyasında yaşanan katliamlar, Suriye`de Mısır`da Arakan`da yaşananlar her tarafta yaşanacaktır" ifadelerine yer verdi.
 
Daha sonra toplu olarak gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazı Mustaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyonu Başkanı Molla Abdurrahman İçlek kıldırdı.
 
"Şehidlere selam direnişe devam" adıyla yapılan etkinlik, Batman İmam Hatip Der Başkanı Molla Osman Teyfur`un yaptığı dua, getirilen tekbir, tehlil ve solaganlar ile sona erdi.
 
Basın açıklamasında "Zalimler için yaşasın cehennem", "Mursi`ye selam direnişe devam", "Batman`dan ihvan binlerce selam, " Kahrolsun israil, kahrolsun ABD" şeklinde sloganlar atılırken sık sık tekbir ve tehlil getirildi.
(M.Fatih Akgül, Yasir Oğuz - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir