• DOLAR 32.502
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2479.932
  • ...
Kütahya'da Mısır için basın açıklaması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KÜTAHYA- Mısır Halkı İle Dayanışma Platformu, Mısır'da 200 kişinin ölümü ve binlerce kişinin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı teravih namazı sonrası kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından yaptığı basın açıklaması ile lanetledi.

Kütahya Ulu Camii Bahçesinde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, Cumhuriyet Caddesi Sevgi Yolu'na kadar yürüyen Kütahyalılar sık sık tekbirler getirerek yapılan katliamı lanetleyen sloganlar attı.

Karagöz Paşa Camii önünde bir araya gelen kalabalık adına basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın okudu.

Taşkın, halk iradesine karşı darbe yapanların halka saldırdıklarını dile getirerek şöyle konuştu: Başta Adeviye Meydanı olmak üzere ülke genelinde askeri darbeye karşı barışçıl bir şekilde direnerek tepki gösteren Mısır halkına polis ve asker tarafından gerçek mermilerle saldırmaktadır. Dün itibari ile Adeviye meydanında 200'ün üzerinde kardeşimiz şehit edilmiştir. Gönüllü doktorlar yardım çağrısı yapmaktadırlar ancak asker ve polis yaralıların bulunduğu bölgeye tıbbi malzeme girişine izin vermemektedir. Bu durum bir insanlık suçudur. Kabul edilemez bir uygulamadır. Mısır halkının iş başına getirdiği meşru yönetimi halk iradesine karşı çevirdikleri namlularla iktidardan uzaklaştırmaya çalışan darbeciler halkın seçtiği iradecilere sahip çıkması karşısında şaşırmışlar, namluyu bizzat halka çevirmişlerdir.

Sözde Mısır ordusunun tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı bir katliama giriştiğini belirten Taşkın, Halkına kurşun sıkmaktan çekinmeyen bir zihniyetin Mısır'a hizmet etmesi, Mısır'ı yönetmesi yada Mısır'ı temsil etmesi söz konusu değildi. Bu terör örgütünün lideri artık sadece bir darbeci değil eli kanlı bir canidir. Genç, kadın, ihtiyar, çocuk ayır etmeden asker ve polise halka karşı gerçek mermi kullanma emrini veren darbeciler Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye de casusluk suçlaması gerekçesi ile hapis cezası vermiştir."şeklinde konuştu.

Yoğun bir katılımın gözlendiği program okunan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.(Zeki Aras/Mustafa Tek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir