• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi katliamı tel'in etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Mısır'da 220 mazlumun batı destekli darbeciler tarafından katledilmesinin ardından bir tepki de Bursa Mustazaflar Cemiyetinden geldi.
Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi Mısır'da 220 kişinin şehit olduğu katliamı yaptığı yazılı açıklamayla sert bir dille kınadı.

Mısır'da batı güdümlü darbeciler tarafından yapılan katliamları sert bir dille kınayan Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi, zalimlerin ortak özelliklerinin zulümde her zaman ittifak etmeleri olduğunu vurguladı.

Yapılan darbenin ardından yüzlerce insanın şehit edilmesinde Amerika'nın parmağı olduğuna işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Batı destekli darbecilerin yıllardır Müslümanların kanını emen bir kene misali ümmetin başına bela olmuş ABD,İsrail ve diğer kukla rejim ve hükümetlerce desteklendiği aşikardır .
İçin de olduğumuz şu mübarek Ramazan ayında bile Müslüman kanı akıtmaktan çekinmeyen darbeciler, şuan itibariye aldığımız verilere göre 220 mazlum kardeşimizin canına kıymış ve 5 binin üzerinde kardeşimizi de yaralamıştır. Yaralıların içinde ağır yaralı olanlar da olduğu da gelen bilgiler arasında yani şehit sayısının artması da söz konusudur.
Yapılan zulmün Müslüman Mısır halkı tarafından zalimlerin başına geçirileceği ifade edilen açıklama şöyle devam etti:" Dünyanın hangi coğrafyasında ne zaman bir Müslüman kanı akıtılsa o kan ve göz yaşları Müslümanların hep uyanışına vesile olmuştur. Bu vesileyle Müslümanlar kimin dost kimin düşman olduğunu bir kere daha görmüş oluyorlar."

Hz. Ali'nin; "Mazlumun hakkını ve intikamını zalimden alacağı gün zalimin yaptığı zulümden daha da çetin olacaktır." sözünün de hatırlatıldığı açıklamada, "Zalim asla zalimliğinin ebedi olacağını zannetmesin." denildi.


Müslümanların Mısırda işlenen zulme sessiz kalmamaları çağrısında da bulunan açıklamada, "Zira Rabbimiz kitabında ferman ettiği şu ayetle bizleri uyarıyor, "Bir de öyle bir fitneden sakının ki o, içinizden sadece zulmedenlere erişmekle kalmaz (umuma sirayet ve hepsini perişan eder). Biliniz ki, Allah'ın azabı şiddetlidir."şeklinde ifadelerinde yer verildi.

Açıklama, "Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesi olarak, tüm Bursalılar adına alçakça katledilen şehitlerin şahadetini kutluyor, kanlarının ümmet için uyanışın ve zaferin vesilesi olmasını diler, binlerce yaralıyada Rabbimizden acil şifalar vermesini bekliyoruz."ifadeleriye son buldu.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir