• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
Abbas, Mısır Cuntasını Hamas aleyhine kullanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - İbrahim el-Medhun, Abbas yönetiminin Mısır`da yönetimden uzaklaştırılan Hüsnü Mübarek`in uyguladığı ve Filistin direnişini sürekli köşeye sıkıştırma politikasının bugün cunta vasıtasıyla aynen devam etmesi için yoğun çaba içinde olduğunu ifade etti.
Yazar el-Medhun Abbas`ın önümüzdeki Salı günü Kahire`ye düzenlemeyi planladığı ziyaret hakkında Filistin Enformasyon Merkezi`ne yaptığı özel açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Abbas ve onun Batı Yaka`daki yönetimi Arap baharının ve onun demokratik devrimlerinin tarafında değildir. O kendini Arap toplumlarına hükmeden ve hâlen de hükmetmekte olan baskıcı dikta rejimlerinin tarafında görüyor."

El-Medhûn, Mısır`da İsrail karşıtı ve Filistin direnişine destek veren, ona uygulanan baskıların hafifletilmesi için çaba sarf eden bir yönetimin iş başına gelmesiyle sıkıntıya giren Abbas yönetiminin bugün Mübarek rejiminin geri dönmesiyle rahatladığına dikkat çekti.

Abbas`ın liderliğini yaptığı Fetih örgütü, Rabiatu`l-Adeviyye meydanında gerçekleştirilen ve en az 200 kişinin öldürüldüğü beş binden fazla insanın da yaralandığı katliamın ardından Ramallah`da Sisi`ye destek gösterileri düzenlemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir