• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
Mursi`ye `Türkiye` sorgusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`ın darbeci generali sisi tarafından 3 Temmuz`da yapılan darbeyle görevden alınan ve o günden beri bilinmeyen bir yerde tutulan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye sorguda Türkiye ile kurduğu yakın ilişkinin de sorulduğu bildirildi.

AP`de yer alan habere göre gözaltındaki Muhammed Mursi`ye sorguda ağırlıklı olarak yaptığı dış geziler, Gazze yönetimi ve Hamas ile kurduğu bağlantılar ve Türkiye ile ilişkileri sorulmuş.

Ajansın askeri yetkililere dayandırdığı haberde Mursi`nin ilk başta Savunma Bakanlığı tesislerinde tutulduğu, daha sonra üç defa yerinin değiştirildiği bildirildi. Mursi`nin medyadan özellikle kaçırıldığı belirtiliyor.

Mursi`nin gözaltında tutulduğu 25 günlük sürede defalarca sorgulandığı belirtilen haberde sorgulamaların temelinde Mursi`nin izlediği dış politika olduğu öne sürülüyor. İsmi açıklanmayan askeri yetkililere göre Mursi`ye Hamas, Türkiye ve Katar ile kurduğu ilişkiler başta olmak üzere yaptığı dış geziler ve konuşmalar sorulmuş.

Askeri yetkililer, Mursi`nin sorulara cevap vermeyi reddettiğini ve kendisinin ülkenin meşru Cumhurbaşkanı olduğunu ifade ettiğini kaydediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir