• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
"Allah ile irtibatı koparanlar zillet içindedirler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - BEST-DER'in esnafa, halka ve yoksullara verdiği iftar yemeğinde bir araya gelen yaklaşık 3 yüz kişiye hitap eden derneğin Yardım Komisyonu Başkanı Emrullah Uysal Hoca, "Gelin Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım, Allah ile olan irtibatımızı sağlamlaştıralım" dedi.

 

Uysal, konuşmasında Allah ile irtibatını koparanların zillet içinde olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bizler mübarek ve müşerref olan bir ayın içerisindeyiz. Bütün insanların kurtuluş reçetesi olan Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu bir ayın içerisindeyiz.

 

Artık bu ayın son on gününe girmiş bulunuyoruz. Bu günlerimiz gelip geçecektir, bu aylarımız gelip geçecektir, Ramazanı şerif bitecektir, oruç bitecektir, Kadir gecesi bitecektir, bu susuzluğumuz, açlığımız bitecektir, bunların tümü ömrümüzden geçmekte ve ömrümüz tükenmektedir.

 

Mademki ömrümüz tükeniyor, mademki vaktimiz bitiyor. Öyleyse bu vakti bizlere emanet olarak veren yüce Allah'a bu emaneti en güzel bir şekilde eda etmek ve yerine getirmek için bizlerin şiyar olması, uyanık olması ve Allah ile olan irtibatımızı kesmememiz gerekir.

 

Eğer bir insan Allah ile irtibatını kesmişse, bir insan oruç tutmuyorsa, namaz kılmıyorsa, o insan felaketlerin en büyüğünü başına getirmiş demektir. Ama o insan ki, Allah ile arası tamam, peygamber ile arası tamam, Müslümanlar ile arası tamam, oruç ile arası tamam, Kur'an ile arası tamam, cami ile arası tamam ve Allah ile sonuna kadar muhabbet içerisinde ise, vallahi o insan kardadır, hiçbir şekilde zararda değildir" dedi.

 

Böyle kazançlı olan bir ticaretin Ramazandan sonra da devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yapan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ramazanda yapılan bu ibadet ticaretinin öyle bir kazancı var ki, bu karlı ticaretin kazancını Allah hiç kimseye bildirmemiştir. Madem böyle bir kazançlı ticaret var öyle ise bu ticaret ve kardan mahrum olmamalıyız.

 

Nasıl ki, Ramazanda helal ve harama dikkat ediyorsak, Allah'ın rızasını kazanmak için nasıl çaba gösteriyorsak, aynı gayret ve çabayı Ramazandan sonrada gösterelim. Camiye ve Kur'an'a olan sadakatimizi Ramazandan sonra gösterelim. Yapacağımız ibadetlerle Allah ile olan irtibat bağlarımızı sağlamlaştıralım" ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir