• DOLAR 32.577
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.523
  • ...
Siirt halkı katliama sessiz kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Siirt'teki STK'lar, Mısır'da darbecilere tarafından yapılan katliamı kınamak amacıyla Güres caddesinde ortak basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını okuyan Siirt ÖĞ-DER Başkanı Murat Kalkan, Mısır'ın geleceğini karartmaya yönelik oynanan kirli oyunu protesto etmek, Mısır halkının iradesine karşı yapılan zorbalığı kınamak ve Ortadoğu üzerinde oynan karanlık oyunları bozmak için toplandıklarını söyledi.

 

Mısır'da ordunun yaptığı darbeye sessiz kalan batı dünyasını kınayan Kalkan, "Mısır ordusunun 2 Temmuz yüzde 52 oyla seçilmiş sivil yönetime el koymasını, Mısır demokrasisi açısından son derece tehlikeli ve vahim bir gelişme olarak görüyoruz. Başta ABD olmak üzere batı dünyasının Mısır'da yapılan askeri darbeye karşı ikiyüzlü ve çifte tutumlarını nefretle kınıyoruz. Batı dünyasının demokrasi konusundaki samimiyetsiz tutumunu ibretle takip ediyoruz" dedi.

 

Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Mısır halkının onurunu, hukukunu hiçe sayan bu darbe Mısır halkına açıkça yapılmış bir ihanettir. Demokrasi açısından sandık olmazsa olmazdır. Demokraside seçimle gelen seçimle gider. Sandıktan yönetime değil, sokaktan yönetim şekline dönüştürülmesi açısından kaygı vericidir.

 

Ayrıca dün gece Mısır'da yapılan 200 kişinin ölümü ve 4 bin beş yüz kişinin de yaralanmasına sebep olan katliam şiddet ve nefretle kınıyoruz" dedi. (M. Uğur Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir