• DOLAR 32.602
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2495.037
  • ...
Uluslararası tavır darbe kadar vahim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Mısır`da halkın iradesine karşı yapılan askeri darbeyle başlayan süreçte ve dün gece meydana gelen katliam karşısında uluslararası camianın gösterdiği tavır ve umursamazlığın en az darbe kadar vahim olduğunu söyledi.

"Mısır`da halkın iradesine karşı yapılan askeri darbeyle başlayan süreçte ve dün gece meydana gelen katliam karşısında uluslararası camianın gösterdiği tavır ve umursamazlık, en az darbe kadar vahimdir" diyen Meclis Başkanı Çiçek, şöyle konuştu:

"Orada insanlar hayatlarını kaybederken uluslararası camianın kutuplarda sıkışmış iki balinaya karşı gösterdikleri hassasiyeti göstermemiş olmaları, uluslararası toplumun ve camianın yeteri kadar vicdanının ve ahlakanın olmadığının da en açık göstergesidir.

Bu katliamlar karşısında özellikle demokrasi dünyasının, insan hak ve özgürlüklerine ikide bir atıf yapan çevrelerin ve ülkelerin daha aktif bir tavır ve kınama içerisinde olmaları beklenirken dün sıradan demeçlerle işi geçiştirmiş olmaları son derece düşündürücüdür.

Keza ulaslarrarası kuruluşların da varlık sebebi esas itibarıyla barışı ve huzuru sağlamak olması gerekirken, onlarında büyük bir sessizlik içerisinde olması da bir başka düşündürücü husustur. Onun için mübarek bir ramazan gününde yaşanan bunca olaylar karşısında vicdanı ve insafı olanları, darbeye ve darbecilerin yapmış oldukları katliamlara karşı sessiz kalmamaya, ben insanlıklarının gereği ne ise onu yapmalarına davet ediyorum."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir