• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
`Musa`nın çocukları Firavun`un saltanatını yıkacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da geçtiğimiz aylarda hizmet kervanına katılan Cami Eğitim ve Dayanışma Derneği (Cami-Der), HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin`in de katılımıyla bir iftar programı düzenledi. Cami-Der bahçesinde düzenlenen iftar programı sonrası bir konuşma yapan Sait Şahin, Mısır`da yaşanan son katliama değindi.

 

Mısır`da, Ramazan ayının başlangıcından beri Müslümanların, seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye yapılan askeri darbeye karşı direniş sergilediğini anımsatan Şahin, "Darbe sonrasında oradaki Müslüman kardeşlerimiz, haftalardır izzetlice -ki Mısır halkı yıllarca diktatörlüğün, sefaletin altında bir halk olmasına rağmen- o meydanlarda yatıyor, kalkıyor; oralar da iftarını açıyor. Ve ara ara oralarda, sabah namazında silahlarla orayı tarıyorlar. Ve orada Müslüman kardeşlerimizi şehit ediyorlar" dedi.

 

"Küfür Mısır`da tek millet oldu"
İslam ile küfür arasındaki savaşın günümüze has olmadığını söyleyen Şahin, bunun Hz. Adem`in çocuklarından bu yana devam ettiğini ifade etti. Küfrün, Mısır`da tek ümmet olduğunu aktaran Şahin, "İşbirlikçileri ile beraber tek millet oldu. Bize de düşen bu küfrün tek millet olarak İslam ümmetine açtığı savaşta tek ümmet olabilmektir. Mısır`daki savaş, tarih boyunca küfrün İslam`a açtığı, Allah`ın dinine açtığı, Allah`a açtığı bir savaştır. Bu savaşın kaybedeni tarih boyunca Allah düşmanları olmuştur. Yine bu savaşın galibi de yine Allah ve dostları olacaktır. Bundan hiçbir şüphemiz yoktur" ifadelerini kullandı.

 

"Musa`nın çocukları Firavunların saltanatlarını yıkacaktır"
Zamanın Firavunlarının tıpkı ataları Firavun gibi saltanatlarının yıkılacağı rüyasını gördüklerini anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zamanın Firavunları, Firavun`un gördüğü rüya gibi saltanatlarının yıkılacağının rüyasını görüyorlar. O yüzden İslam`ın çocuklarını öldürüyorlar. Ama nafile ki, Musa`nın çocukları bu zamanın Firavunlarının saltanatlarını yıkacaktır inşallah. Ama bize düşen İslam ümmetinin fertleri olarak bu Müslüman kardeşlerimizi unutmamak, çağrıldığı zaman meydanlarda onların yanında olacak mahiyette tepkiler göstermek, ses vermek, dua etmek ve hakikaten de İslam`a karşı açılan yeryüzünün bütün coğrafyalarındaki savaşı İslam adına, İslam saflarında yer alabilmektir. Bu savaş sadece uzaklarda verilmiyor. Bugün oralarda veriliyor, yarın bu topraklara sıçrar Müslümanlar hazırlıklı değilse küfür Müslümanların belini kırar."

 

"Allah`ın razı olduğu bir hayatı yaşayarak gidelim"
Şahin, "Bizler fani bir hayat yaşıyoruz. 2 yıl önce Van`daki kardeşlerimiz bu dünyanın fena boyutunu çok derinden hissettiler. Ve bizler yaşasak da yine bu fani dünyadan gideceğiz. Ama giderken yüzümüzün akıyla gidelim. Allah`ın razı olduğu bir hayatı yaşayarak gidelim. İzzetlice bir hayat yaşayalım. Müslümanların safında olalım. Ve Müslümanlara dua edelim. Rabbim yeryüzünün tüm bölgelerindeki Müslüman kardeşlerimizi yardım etsin. Bu mübarek Ramazan ayının günlerinin kutsiyetinin yüzü suyu hürmetine Müslümanların dökülen kanlarını İslam`ın hâkimiyetine vesile kılsın" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir