• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
Mardinliler Mısır'daki katliamı lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mısırdaki cunta rejim tarafından Rabia Al Adeviyye meydanında yapılan barışçık gösterilere yapılan saldırı sonrası, 200 aşkın Müslüman'ın katledilmesi ve yaklaşık 5 bin kişinin yaralanmasına, toplumun her kesiminde tepkiler aralıksız gelmeye devam ediyor. Mardin'de faaliyetlerde bulunan Dost-Der, Fuat Yağcı Camii'nde Teravih Namazı çıkışında bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yanında olduğu vurgulandı.

 

Basın açıklamasını okuyan Dost-Der Başkanı Avukat Yahya Turan, cuntanın yaptığı bu katliamlarla Müslümanları şahadetle korkutmaya çalışıldığı, oysa şehadetin Müslümanlar için en büyük zafer olduğu belirtildi.

 

Dost-Der Başkanı Turan, bütün meydanların Rabiatül Adeviye Meydanı olmaya hazır olduğunu ifade ederek, "Bu katliam, Müslüman halka yapılmıştır. Emperyalistlerin ve siyonizmin hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi'yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz ve onların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Mısır'da yapılan darbe ve darbenin ürünü katliam, küresel Siyonist ittifakın talep ve desteği ile yapılmıştır. Bu darbe ve yapılan katliam sadece Mısır halkına karşı değil, Siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapılmıştır" dedi.

 

Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşı olduklarının altını çizen Turan, Mısır halkının bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yaptığını söyleyerek, halkın bu askeri darbeyi püskürtmesinin Mübarek'i devirmesinden daha önemli olduğuna dikkat çekti.

 

Arap diktatörleri ile demokrasiyi ve halk iradesini dilinden düşürmeyen ikiyüzlü batının, darbeye hep birlikte alkış tuttuğunu açıklayan Turan bu kuklaların sivil halka ölüm kusan bu saldırıya hala tepki vermediğini sözlerine ekleyerek, "Mardin halkı olarak özgür iradenin ve insan haklarının pervasızca ihlal edildiği bu gelişmeleri derin bir endişe içinde izlemekte ve tüm dünyanın yaşananlara karşı harekete geçmesi çağrısında bulunmaktayız. İslam ümmetinin bir bütün olarak tepkisini net bir şekilde ortaya koyup; emanet, sahibine teslim edilinceye kadar duyarlılığını sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz" Şeklinde ifadeleri kaydetti. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir