• DOLAR 32.591
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.666
  • ...
Mersin'den Mısır intifadasına bin selam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Batı destekli Mısır'da gerçekleştirilen askeri darbeyi kabul etmeyip yaklaşık olarak bir aydır meydanlarda olan Mısır halkına yönelik gerçekleştirilen katliam, Mersin'de AGD öncülüğünde Saadet Partisi, HÜDA PAR, AK-DER, Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi ve birçok sivil toplum kuruluşu tarafından protesto edildi.

 

Hastane Caddesi Kuru Çeşme'de bir araya gelen grup, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Sisi", "Mursi'ye Selam Direnişe Devam", "Müslüman Kardeştir" sloganları atarak Mısır'ın bir çok yerinde darbeye karşı direnen halka destekte bulundular.

 

Basın açıklamasını AGD Mersin Şube Başkanı Murat Seskin okudu. Seskin, "Irkçı emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak Mısır'da halk iradesine karşı darbe yapan sözde Mısır ordusu Mısır halkına karşı çok şiddetli saldırılara başlamıştır. Başta Adevviye Meydanı olmak üzere, ülkenin çeşitli yerlerinde askeri darbeye karşı barışçıl bir şekilde direnerek tepki gösteren Mısır halkına polis ve askerler tarafından gerçek mermiler ile saldırılmaktadır. Dün itibari ile Rabiyyetül Adevviye Meydanın da, yüzün üzerinde kardeşimiz şehid edilmiştir. 5 bin civarında yaralı vardır. Meydandaki Sahra Hastanesi yetersiz kalmıştır. Adevviye camii yaralılar ile dolmuştur. Gönüllü doktorlar yardım çağrısı yapmaktadırlar. Ancak darbeci askerler yaralıların olduğu bölgeye tıbbi malzemenin girmesine izin vermemektedir" dedi.

 

"Seçilmiş meşru yönetimi, halk iradesine karşı çevirdikleri namlular ile iktidardan uzaklaştırmaya çalışan darbeciler, halkın seçmiş idarecilere sahip çıkması karşısında, şaşırmışlar ve bu sefer namluyu bizzat halka çevirmişler" diyen Seskin, Kendi halkına kurşun sıkan Mısır ordusunun teröristten farkı olmadığını söyledi.

 

Darbeci Sisi'nin artık sadece bir darbeci değil eli kanlı bir cani olduğunu belirten Seskin, "Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'nı zorla alıkoyan ve kendi halkını öldürmekten çekinmeyen bu firavun zihniyetini esefle kınıyoruz. Mısır ordusu içerisindeki şerefli askerleri istifa etmeye davet ediyoruz. Tüm Dünyayı Mısır'da olup bitenlere karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Darbeye destek olan birtakım körfez ülkelerini bu ihanetinden vazgeçmeleri için uyarıyoruz. Bu sıkıntılar bir kez daha göstermiştir ki, Müslümanlar ancak birlikte hareket ederek kurtuluşa ererler" şeklinde konuştu.

 

Hacı Genç Hoca'nın yaptığı dua ile basın açıklaması sona erdi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir