• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Mısır'daki cunta katliamı Siverek'te lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek'te Hasan Çelebi Camii önünde Teravih namazının ardından bir araya gelen ve aralarında Siverek HÜDA-PAR, Siverek İkra-Der, Siyar-Der, Siverek-Der, Siverek Eğitim-Bir-Sen'in de bulunduğu sivil toplum kuruluşları yaptıkları basın açıklamasıyla, Mısır askeri cuntasının Rabiatul Adevviyye meydanında yaptığı katliamı lanetleyerek, katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

 

Program Mithat Demirbaş'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Mısır ve Suriye'de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabı cenaze namazı kılındı. Kalabalık grup tarafından sık sık Mursi ve İhvani Müslimin lehinde sloganlar atılırken, darbeci Sisi ve yandaşlarına lanet yağdı. Açılan dövizlerde ise, "Dik Dur Eğilme Ümmet Seninle", "Her Yer Mısır Her Yer Direniş", "Defol Sisi, Seninleyiz Mursi" yazıları dikkat çekti.

 

Programda daha sonra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konuşmalarına geçildi. Yapılan konuşmalarda Mısır'ın ilk seçilen meşru Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek mesajları verilirken, darbecilerin yaptığı katliamlar lanetlendi.

 

Program, Hacı Hatipoğlu tarafından yapılan dua ve oturma eylemi ile sona erdi.

 

Mısır ordusu, polis ve baltacı grupların darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanında toplanan Müslümanlara ateş açması sonucu en az 200 kişi hayatını kaybetmiş 5 bin kişi yaralanmıştı. İHH, HÜDA-PAR ve Özgür-Der tarafından yapılan açıklamalarda, her Müslüman'ın bu katliamı kınaması çağrısı yapılmıştı. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir