• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Konya'dan cunta katliamına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya'da İHH- AYDER (Anadolu İnsani Yardım Derneği) tarafından organize edilen basın açıklamasında Mısır'da yaşanan katliamı gerçekleştiren batı destekli cunta yönetimi kınanırken, katliamda katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Merkez Şerafettin Camii yanında yapılan ve katılımın yoğun olduğu basın açıklaması Şükrü Nortçu tarafından okundu. Şükrü Nortçu, "İHH AYDER olarak Mısır'da gerçekleştirilen katliamı lanetleyerek kınıyor, vicdani körelmemiş tüm Müslümanları Mısırdaki kardeşlerimize destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

 

Mısır Adeviyye meydanında sivil protesto eylemi gerçekleştiren ve sadece dua ederek tepkilerini dile getiren halka bütün dünyanın gözleri katliam yapıldığını ifade eden Nortçu, "Adeviyye meydanında bulunan gönüllülerimizden alınan bilgiye göre yüzlerce şehit ve binlerce yaralı vardır.
Darbeci kukla Sisi yönetimi, Siyonist İsrail, ABD, Birleşik Arap emirlikleri, Suudi Arabistan ve batının desteğini arkasına alarak masum Müslüman halka tarihe kara bir leke olarak düşen katliama imza atmıştır.

 

Özellikle son birkaç aydır Türkiye, Suriye ve Mısır başta olmak üzere bütün dünyada Müslümanlara yönelik şiddet ve baskı artarak devam etmektedir. Vicdanları körelmemiş bütün Müslümanları bu katliam, baskı ve zulümlere karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Bilinmelidir ki, katillere sessiz kalanlar katillerin suç ortağıdır" ifadelerini kullandı.

 

Müslüman halkların uyandığını ve kendi irade ve geleceklerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaklarını gösterdiğini belirten Nortçu, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Çağdaş Firavunlar, Karunlar, Belamlar ve yerli işbirlikçileri istedikleri kadar baskı ve zulümlerin artırsınlar, bu yok olup gitmelerini engelleyemeyecektir. Rahmetli Aliye İzzet Begoviç'in dediği gibi, 'Evet biz katlediliyoruz fakat onlar kaybediyorlar' sözünü tarih doğrulamıştır" diyerek açıklamasına son verdi. (İlyas Yavuz/Mehmet Eskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir