• DOLAR 32.521
  • EURO 34.579
  • ALTIN 2492.404
  • ...
Sabah Avrupa Yakası, akşam Anadolu Yakası daha kirli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Boğaz'ının kıyı temizliğini sağlamak için geçtiğimiz günlerde denize indirdiği Deniz Yüzeyi Temizleme Teknesi çalışmalarına devam ediyor. Tekne, Boğazın her iki yakasında yer alan koy ve iskelelerin yüzeyinde vatandaşların denize bilinçsizce attıkları pet şişe, naylon poşet, ambalaj atıkları ile denizde oluşan strafor ve bitki atıklarını temizliyor.

Haftanın 6 günü yapılan temizlik çalışmasında özellikle Boğaz'da kirliliğin lodosa ve akıntıya bağlı olarak belirli saatlerde arttığı gözlemlendi. Pendik Liman İçi ve Maltepe Dragos, Kadıköy Sahil Bölgesi, Haydarpaşa Feribot İskelesi ve Beykoz Çevresi lodostan en fazla etkilenen bölgeler oldu. Yağışlı havalarda Kadıköy Kurbağalıdere mevkii, Yenikapı Liman İçi, İstanbul Boğazı Anadolu Yakası'nda Kuleli Çengelköy'de kirlilik artış gösterdi.

Avrupa yakasında ise Kuruçeşme, Büyükdere, Kireçburnu, Tarabya, Eminönü ve Karaköy İskelelerinin bulunduğu bölgeler, Kasımpaşa Sosyal Tesisleri Bölgesi, Alibeyköy Deresi'nin Haliç'e karıştığı yer ve Haliç içerisindeki Ada bölgeleri çevresi İstanbul'un hava şartlarına göre en yoğun deniz yüzeyi atığının toplandığı bölgeler olarak gözlemlendi.

Kirlilik sabah ve akşam saatlerinde artıyor
Tekne sabah saatlerinde özellikle kirliliğin yoğun olarak birikim gösterdiği Karaköy Salıpazarı, Kabataş, Kuruçeşme, Ortaköy, Bebek, Arnavutköy ve Aşiyan Burnu arasındaki bölgeleri temizlerken, öğleden sonra ise Kandilli, Vaniköy, Kuleli, Çengelköy, Beylerbeyi, Kuzguncuk, Paşa Limanı, Üsküdar, Salacak Sahili ve Sarayburnu kirliliğin yoğun olduğu yerler. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir